Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: Patrik (#3)

15. 1. 2021 | 12:00 League of Legends
Bronzovou medaili v anketě TOP 10 CZSK si odnáší Patrik, který v roce 2020 hájil barvy týmu EXCEL. Jeho formu potvrzuje i první místo v All-Pro hlasování po letním splitu, ve kterém se stal nejlepším AD Carry celé LEC. Jak Patrik zhodnotil loňskou sezónu jak přiblížil čtenářům svůj tým pro další rok?
Patrik LEC
Patrik LEC
Zdroj: Zdroj

Letošní ročník ankety TOP 10 CZSK a také dnešní související rozhovor vám přináší herní monitory AOC C27G2ZU/BK Gaming. Patrik po sezóně v Origen přestoupil do papírově slabšího celku EXCEL, se kterým se v obou splitech umístil na sedmém místě, tedy jen kousíček od postupu do play-off. Individuálně na sebe upozornil zejména v létě, kdy svému týmu vyhrál několik her a získal celkem pět ocenění MVP z celkových osmi vítězných utkání. Pro nadcházející sezónu zůstává v EXCEL, který nabral dvojici perspektivních hráčů z ERL systému: midlanera Czekolada a junglera Dana.


Jak bys krátce obecně zhodnotil loňskou sezónu ze svého pohledu?

Z mého šlo o neúspěšnou sezónu, protože jsme se spoluhráči nebyli schopní najít stejnou notu a zahrát to dostatečně pěkně. 

Po roce s Origen jsi zamířil do EXCEL. Bral jsi to jak krok zpět ve své kariéře?

Nebral. Výsledky jsou sice horší než v Origen, ale individuálně se aktuálně považuji na svém dosavadním peaku a pracuje se mi tu mnohem lépe.

Jarní split jste zakončili sedmým místem. Co chybělo k lepšímu umístění?

Chyběl nám hráč, který by byl schopný potahat hry, což byl problém vzhledem k tomu, že jsme neměli dost dobrou týmovou synergii.

Soupiska EXCEL pro jarní split 2020
Soupiska EXCEL pro jarní split 2020
Zdroj: LOL Esports

Poprvé v kariéře sis zahrál s korejskými hráči. Jak fungovala vaše soupiska a proč jste se rozhodli v létě přejít na sestavu bez importů?

Hraní s Korejci pro mně byla obtížná zkušenost, protože přes všechno úsilí zkrátka existovala jazyková bariéra a od této dvojice podle mě nebyla žádná snaha ji překonat. Přestoupili jsme na sestavu bez importů, abychom si ulehčili hru a i přes stejné umístění si myslím, že jsme byli mnohem lepší tým.

V létě se vám s o méně zkušenou sestavou těsně nepovedlo postoupit do play-off, znovu jste skončili sedmí. Jak se na tohle období zpětně díváš?

Na léto vzpomínám pozitivně. Určitě jsme nebyli moc dobrej tým, ale byla aspoň prdel a každý se snažil zlepšovat.

V letním splitu jsi byl zvolen nejlepším AD Carry ligy. Jak myslíš, že si budeš stát v další sezóně?

Hodnotím se momentálně top 10. Jsem si jistý, že tohle hlasování bylo opravdu blízko a od ostatních AD Carry mě dělilo fakt malinko. Všichni to hrají moc pěkně. 

Jak podle tebe ovlivnil koronavirus letošní sezónu? Dotkl se nějak konkrétně i tebe či tvého týmu?

Koronavirus hráče ovlivnil minimálně. Někomu se určitě hraje doma lépe, nebo i hůře, ale nemyslím si, že je to tak velký rozdíl.

Patrik na LEC stage
Patrik na LEC stage
Foto: LOL Esports

Jak se cítíš ohledně týmových změn?

Ohledně změn se cítím velmi dobře. Máme tu téměř to nejlepší co Evropa může nabídnout a tentokrát očekávám postup do play-off! 

V průběhu roku byly často probírány výkony tvého botlane parťáka Toreho. Jak ho vnímáš ty?

Myslím si, že to Tore hraje pěkně a máme poměrně dobrou synergii. Přináší hodně velkou část týmové komunikace a je schopný řídit hru.

Díky za rozhovor. Máš nějaký závěrečný vzkaz pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone? 

Stay safe 


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3.  Česká republika Patrik "Patrik" Jírů
  4.  Slovensko Matúš "Neon" Jakubčík
  5.  Česká republika Petr "Denyk" Haramach
  6.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  7.  Česká republika Adam "Random" Grepl
  8.  Česká republika Jakub "Dreedy" Viceník
  9.  Česká republika David "Jejky" Jakubec
  10.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh

Hlasovali: Tomáš "Nightshare" Kněžínek, Radim "Zizou" Zaoral, Jan "Worry" Voráček, David "Krakeer" Bruk, Dalibor "Dalijes" Vacek, Luong "Narama" Nguyen, Radek "DON LAFFSON" Mikušovský, Dominik "Speedy" Hanus, Richard "Micro" Mendl, Marek "Krewca" Krejčík, Tomáš "Mortsche" Anděl, Jan "Kangae" Sekanina, Prokop "Hippowan" Sojka, Čtenáři webu playzone.cz

Štítky: TOP 10 CZSK, Patrik, LEC, Excel