Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: oKKo (#3)

22. 1. 2020 | 21:02 PUBG: Battlegrounds
Nejlepší trio domácích PUBG hráčů za uplynulý rok otevírá Jiří 'oKKo' Trojan, který na domácí půdě hájil po celou sezónu barvy eSuby. Na medaili z PLAYzone Challenge ani MČR to ale nevyšlo. V nové sezóně si opět zahraje s mezinárodními hráči, které už mají v eSubě celkem dva. Zúročit tak bude moci zkušenosti, které loni nabyl v PEL Contenders.
Jiří 'oKKo' Trojan
Jiří 'oKKo' Trojan

Jak bys na úvod shrnul rok 2019 z tvého pohledu? Těší tě zařazení mezi tři nejlepší lokální hráče?

Když bych se díval jen na výsledky v online turnajích, tak bych řekl, že byl tento rok celkem úspěšný. Bohužel tyto výsledky nebyly stejné i na offline akcích, kde jsem většinou hrál podprůměrně. Umístění v TOP 3 mě vzhledem k offline výsledkům těší.

Hlavním důvodem, proč jsem u PUBG zůstal na takovou dobu, je to, že každá hra je jiná.

Dřív jsi byl známý střídáním různých her, čím to, že ses na takovou dobu zastavil právě u PUBG?

Potom, co jsem skončil s CSkem, které mě po několika letech přestalo bavit, tak jsem hledal nějakou hru, kterou bych ho mohl nahradit. Ještě předtím, než vyšlo PUBG, tak jsem hrával ARMA 3 Battle Royale, které mě velmi bavilo a líbil se mi celkový styl BR her. Tak jsem rozhodl zkusit právě PUBG. Hlavním důvodem, proč jsem zůstal na takovou dobu, je to, že každá hra je jiná. Poslední dobou také vychází dobré updaty, které většinou zlepšují kompetitivní hraní.

Jiří 'oKKo' Trojan

Celý loňský rok jsi strávil v eSubě, pamatuješ si, jak se počáteční sestava vůbec dala dohromady?

Vzhledem k tomu, že jsem hrál zároveň v MOONWOLF a eSubě, tak nebylo možné hrát evropské kvalifikace s oběma týmy naráz. Protože jsem chtěl hrát i české turnaje, tak jsme byli nuceni se spajKKem sehnat někoho, kdo tyto turnaje moc hrát nechtěl.

Výsledek na PLAYzone Challenge byl impulzem ke změně v sestavě, protože se hráči se za půl rok vůbec nezlepšili a nechtěl jsem, aby se stejný výsledek opakoval i na MČR.

Co ti právě působení v MOONWOLF přineslo, když sis zahrál druhou nejvyšší evropskou ligu?

Hodně jsem se zlepšil v mluvení anglicky. Ve hře hlavně hodně zkušeností při rotacích.

V červnu se vám příliš nevydařilo finále PLAYzone Challenge, byl právě tento výsledek impulzem k tehdejším změnám v sestavě?

Většina turnajů, co jsme hráli, byla velice nevydařená. Čekal jsem na výsledek z PLAYzone Challenge, který byl tím impulzem ke změně v sestavě. Hráči se za půl rok vůbec nezlepšili a nechtěl jsem, aby se stejný výsledek opakoval i na MČR. Umístění i tak nebylo zrovna nejlepší, hlavně kvůli naší hře na Sanhoku.

Jiří 'oKKo' Trojan

Dokážeš nám přiblížit, jak jsi v té době rozděloval svůj herní čas mezi MW/FBI a eSubu?

S eSubou jsem se snažil hrát vždy, kdy to bylo možné, především všechny čtvrteční PLAYzone turnaje a nedělní ESL. Zbytek herního času jsem trávil s MW/FBI, kde jsem hrál Contenders kvalifikace a samotné PEL-C.

Co se týče turnajů, zatím to vypadá na dobrý rok.

V Contenders ses dostal i mezi statisticky nejlepšího hráče. Jak zpětně hodnotíš kvalitu této soutěže?

Jsem rád, že se mi podařil zahrát v Contenders alespoň jeden dobrý split. Myslím si, že kvalita týmů a hráčů tam byla hodně vysoká.

Co říkáš na změny v ekosystému pro rok 2020? Myslíš, že ještě není pozdě a co přesně by to PUBG mohlo přinést?

Je to jediná změna, která ještě může kompetitivní PUBG zachránit. Myslím si, že to přinese větší počet online turnajů a doufám, že se zvýší i sledovanost těchto turnajů. Nedávno bylo oznámeno GLL Season 4, takže to zatím vypadá na dobrý rok, co se týče turnajů.

eSuba PUBG

Ty jsi pro novou sezónu zůstal v eSubě. Co říkáš na mezinárodní cestu, kterou jste se vydali? Loni se to opravdu tak osvědčilo?

Řekli jsme si, že bude nejlepší sehnat dalšího anglicky mluvícího hráče, který by s námi hrál a mohlo by to zlepšit celkovou komunikaci. V kvalifikacích, co právě teď hrajeme, se nám celkem daří, ale je potřeba zlepšit ještě hodně věcí. Takže zatím nemůžu posoudit, zda to byla dobrá nebo špatná volba.

S dalším anglicky mluvícím hráčem se nám zatím celkem daří, ale je potřeba zlepšit ještě hodně věcí.

Jaké si ty osobně dáváš budoucí cíle? Plánuješ u PUBG zůstat i nadále, nebo jako jiní vyhlížíš Project A?

Chtěl bych se kvalifikovat alespoň na jednu lepší EU lanku, jako je PGS nebo GLL. Určitě se budu chtít zúčastnit také českých turnajů jako je PZCH a MČR. Na Project A se těším a uvidím, jakou v tom uvidím budoucnost a jak mě to bude bavit.

eSuba PUBG
Štítky: TOP10 2019, oKKo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.