Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 5 CZSK: Skiter (#1)

30. 1. 2020 | 20:11 Dota 2
Úspěšný Carry hráč Oliver "Skiter" Lepko se v loňském roce vypracoval až na nejvyšší úroveň současné Doty. Zahrál si na Majoru a několik měsíců se mohl dokonce učit od dvou amerických legend.
Skiter
Skiter

Rok 2019 pro Skitera nezačal úplně úspěšně, popravdě začal po dvou neúspěšných turnajích odchodem z týmu Spirit a následným zformováním celku Kaban s dalšími volnými evropskými hráči. Společně měli za cíl kvalifikovat se na DPC turnaje, což se jim nepodařilo, ale přesto to byla pro Skitera výhra. Vybrali si ho s jeho parťákem Biverem do svých řad jihoameričtí Infamous, a tak nastalo velké stěhování za velkou louži.

Odtud šla jeho kariéra vzhůru. S Infamous se kvalifikoval na moskevský EPICENTER Major, kde sice skončili mezi posledními, ale i samotná účast na Majoru je obrovský úspěch. Před kvalifikacemi na TI se vedení Infamous rozhodlo přijmout peruánský tým a nahradit jím současnou sestavu. Skiter tak zkoušel štěstí se svým stackem Team Ham, ovšem neúspěšně.

Skiter

Po The International si ho vyhlédl legendární kapitán Peter "ppd" Dager do svého týmu Ninjas in Pyjamas, kde mimo jiné působí i další legenda Saahil "Universe" Arora. Po boku těchto hráčů si zahrál na DreamLeague v Rotterdamu, kde obsadili bronzovou příčku, na ESL One v Hamburku nebo na Dota Summitu v Los Angeles. Ke konci roku se týmu nepodařilo kvalifikovat na Major a i přesto, že zvítězili v severoamerické kvalifikaci na ukrajinský Minor, ppd Skitera z týmu "vykopl", jako už to udělal dříve s jinými hráči.

Celkově se Skiterovi rok povedl. Hrál v několika známých týmech, podíval se na několik kontinentů a měl možnost se učit od mistrů světa, takovou možnost jen tak někdo nemá. V nedávné době se mu podařilo kvalifikovat na velký čínský turnaj Hainan Masters a my věříme, že to je pouze začátek jeho úspěšné kariéry.

TOP 5 CZSK

  1.  Slovensko Oliver "Skiter" Lepko
  2.  Česká republika Jonáš "Saberlight" Volek
  3.  Česká republikaOndřej "Supream" Štarha
  4.  Česká republikaJan "Sehny" Sehnal
  5.  Česká republika Petr "Muf" Fojtík
pzchallenge