Přejít k hlavnímu obsahu

UNIZA Masters: Poslední domácí titul sezóny získali ECLOT

7. 12. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
Rok 2019 v podstatě odstartoval lan akcí UNIZA Masters, letos se ale tento turnaj v offline prostředí odehrát nemohl. Na závěr roku se tak uskutečnil alespoň online s celkovým prize poolem 1100 euro.
Eclot UNIZA
Eclot UNIZA

Z účastníků Vodafone MČR v počítačových hrách přilákal turnaj UNIZA Masters pouze jediný celek. Eclot Gaming byli už jen díky tomu pasováni do jednoznačné role favorita, ačkoliv nenastoupili v plné sestavě. Poprvé od konce jara se v akci ukázal Milan 'rko' Kohút, který pro tento turnaj nahradil Jurije 'Fizarezi' Andrijčuka. Pokud se s koncem sezóny roztočí kolotoč změn a dotknou se i ECLOT, tak je škoda, že se naposledy nerozloučili v plné síle. Mezi největší konkurenty se řadily týmy ANDROMEDA, DEFEATERS nebo některé mixy se známými hráči. Celkově se do turnaje přihlásilo 47 týmů, což je na poslední větší turnaj sezóny opravdu parádní číslo.

Vše odstartovalo skupinovou fází, kde nikdo z největších favoritů nezaváhal. K prvnímu velkému souboji došlo ve třetím kole následného play-off pro 32 týmů, kde Eclot Gaming poslal do spodního pavouka vergiLův tým ANDROMEDA. Ve druhé polovině pavouka se nejvíce dařilo DEFEATERS, kteří si postupem do finále WB zajistili medaili a část prize poolu. Na ECLOT ale na třech mapách nestačili, takže padli do LB. Tam se do finále dokázal prostřílet mix Farm KriP4ikov v čele s Filipem 'Filixos' Haluškou, který jako ex-hráč DEFEATERS na své bývalé spoluhráče našel recept a postoupil do grandfinále. Eclot Gaming však byli nezastavitelní a po výhře 3:0 si dokráčeli k 625 euro za první místo. Farm KriP4ikov si odnáší 325 euro a na DEFEATERS zbylo 150 euro.

Kompletního pavouka Double Elimination play-off i předchozí skupiny můžete najít na platformě Toornament.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.