Přejít k hlavnímu obsahu

Vicemistr ČR Klimson: Poslední hru jsme zkusili zariskovat a na jejím konci jsme se strašně vyřvali

2. 12. 2020 | 14:35 PUBG: Battlegrounds
Jednoho ze staronových mistrů ČR už jsme si vyzpovídali, takže na řadu nyní přichází vicemistři z FADEE Gaming, konkrétně kapitán Filip 'Klimson' Klimeš. Ten byl se svými svěřenci před turnajem pasován mezi šest nejlepších týmů, což FADEE potvrdili hned první den. Stříbrná medaile je ale i tak příjemným překvapením.
Klimson
Klimson

Kdyby ti někdo před turnajem řekl, že budeš mít stříbro, bral bys to všema deseti?

Chtěli jsme vyhrát, to byl cíl. Ale asi bychom to brali.

A když se na to podíváš po turnaji? Myslíš, že jste měli na to bojovat o titul?

Popravdě ten tým byl složený tak, aby vyhrál, takže určitě šance byla. A po dvou dnech jsme dokázali, že vyhrát můžeme.

Pojďme ale zhodnotit hráčské výkony. Jako první jste vyhráli dvě hry, co se tam dařilo nejvíce?

Měli jsme vlastně super vstup do turnaje tím, že jsme dokázali dát úplně první kill na MČR a hned vyhrát hru, kterou jsme i se štěstím zahráli velice pasivně, ale s vítězným koncem. To nás uklidnilo, což jsme potřebovali. Druhou výhru jsme přidali na konci prvního dne, kde jsme si obsadili tuším snad 50 % mapy a už jen sbírali freekilly. Hlavně jsme tu hru zahráli přesně tak jak jsme si řekli a každý splnil svou roli na jedničku. 

FADEE Gaming

Mluvilo se o tom, že vám vyšly hlavně hry s ideální zónou, naopak v opačném směru se nedařilo vůbec. Udělal bys v některých hrách nebo přístupu něco zpětně jinak?

Bylo tam spoustu her, které bychom změnili, ale je to PUBG a při 24 her je skoro nemožné neudělat chybu. Jsme známí tím, že máme podobný playstyle jako tým NAVI, takže jsme spíš nepočítali se shifty na nás, a tak jsme se soustředili na to, držet si průměr, což se myslím dařilo.

Měnili jste během turnaje nějak svůj gameplay? Nebo jste se spoléhali stále na to stejné?

Jak už jsem zmínil, hráli jsme tak, aby jsme si drželi průměr a taktiku jsme měnili až poslední den, hlavně kvůli zónám na Sosnovku, protože Entropiq campili most a v PUBG je známo, že poslední hry jsou takové více random.

Poslední den se čekalo, jestli vy nebo někdo jiný nepůjdete tvrdě po Entropiq. Čím bys vysvětlil, že jste vy ani nikdo jiný Entropiq život nekomplikovali, i když jste možnosti měli?

Bohužel, náš styl hraní byl vždycky odlišný než ten Entropiq. My jsme si čistili edge mapy, zatímco EIQ hrávali střed, takže jsme se většinou potkali až ke konci. Vím, že tu byla možnost podržet EIQ před mostem, když rotovali na Sosnovku, ale už z dřívějších turnajů, kde jsme to párkrát zkoušeli, je velice těžké to provést, protože EIQ lootí nejlepší město na Erangelu, co se týče lootu, a my bychom byli na mostě jen třeba s Vectory. To, proč nikdo jiný nezastavil EIQ, je hlavně kvůli jejich respektu, který tu měla půlka týmu. 

Dokázal bys nějak jednoduše shrnout, co jsou nejsilnější stránky Entropiq, proč jsou tak obávaní?

Určitě jde o jejich agresivní styl hraní a respekt. Hlavně Double, který předváděl druhý den, že je nejlepším hráčem na CZ/SK scéně, jim strašně pomohlo.

Klimson

A co bys naopak vyzdvihl ve vašem výkonu, s čím jsi zpětně nejvíce spokojený?

Kluci byli skvělí, každý do toho dal maximum, jak v scoutingu tak ve střelbě. Hlavně mi kluci věřili v callech a solo playích.

Co třeba takový stres? Měl jsi v závěrečných hrách obavy, docházelo ti, o co hrajete? Nejeden vám totiž šlapal na záda a pořadí bylo hodně vyrovnané.

Popravdě, kdybych tu měl popsat všechno, co se ve mně dělo v poslední hře, kde jsme zkusili trošku zariskovat a zahrát střed a zóna šla poté od nás, tak bych tu byl do zítřka. Naštěstí jsme hodně sledovali killfeed, a když jsme viděli, že poslední žijící jsou ECLOT a Duff byl stále naživu, tak jsem si oddychnul. Po hře jsme se strašně všichni vyřvali na Discordu.

Je pro tebe medaile z největší akce roku do určité míry splněným herním snem?

Mým snem bylo hrát počítačové hry na full-time, prorazit v Evropě a dostat se na MČR, což jsem splnil už minulý rok. Nicméně za medaile na největším CZ/SK eventu jsme všichni velice rádi a dřeli jsme pro to, aby jsme je získali.

Co vaše budoucnost? Dali jste dohromady silný tým, budete nadále pokračovat?

Budoucnost je téma, které jsme řešili, když k nám přišel Libor a následně FreeKill. Věděli jsme že po MČR tým končí, jelikož Libor se chce soustředit na maturitu a FreeKill měl nabídku do lepšího týmu. Co se týče mě a Duffa, tak jsme nerozlučná dvojka, která by se našla i poslepu a budeme chtít spolu pokračovat.

MČR merch
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.