Přejít k hlavnímu obsahu

Legends Series: CZC.eSuba sice poráží legendy z HONORIS, ale v odvetě opět nestačí na FATE

3. 9. 2020 | 17:55 Counter-Strike 2
CZC.eSuba opět zkusí své štěstí v Evropě, čeká ji šestá sezóna Vie.gg Legend Series, kde se utká s evropskou špičkou Tier 3 scény! Kromě toho má však turnaj speciálního hosta. Těmi je brazilský tým MIBR, který momentálně sedí na 16. místě světového žebříčku.
eSuba Legend Series
eSuba Legend Series

Turnaj Vie.gg Legends Series startuje už v pondělí 31. srpna, kdy započnou první zápasy základních skupin. Nebude chybět ani zástupce CZ/SK scény. Tu bude reprezentovat tým CZC.eSuba, na který čekají špičkové týmy z celé Evropy. Oblíbená čeká organizace má na tento turnaj hodně dobré vzpomínky, protože sestava eSuby okolo frediho či KAPARZA jej před třemi roky vyhrála. To se dokonce hrálo v offline prostředí v Německu.

Jako první na týmy tentokrát čekají čtyři Double Elimination skupiny, odkud postupují nejlepší dva, ale kvůli bonusu se dohrávají se až do konce. Za každou výhru totiž vítězný tým obdrží 500 euro a vítěz každé skupiny si tak kromě postupu dále odnese ještě bonusových 1 500 euro. Po základních skupinách bude následovat play-off, které se s výjimkou BO3 čtvrtfinále odehraje rovnou ve formátu BO5. Fanoušci se tedy mají opravdu na co těšit.

Vie.gg Legends Series

A s kým se CZC.eSuba vlastně potká? Největšími hvězdami celého turnaje jsou bezesporu brazilské hvězdy z týmu MIBR, kteří trénují v Evropě, ale vůbec se jim nedaří. ESL One Cologne zakončili na posledním místě po prohrách s FaZe a G2, v dalších turnajích nestačili ani na Wislu Krakow, tým, který sedí na 64. místě světového žebříčku, nebo na forZe a v zatím posledním zápase je navíc doslova zdemolovali Dáni z týmu MAD Lions.

Kromě nich se v turnaji představí například současná běloruská jednička Nemiga, která sedí na 3. místě v kvalifikačním Major žebříčku v CIS regionu. Mezi další známá jména patří také Copenhagen Flames, Heretics, HellRaisers nebo HONORIS s polskými legendami NEO a TaZem. Zajímavým paradoxem je také fakt, že CZC.eSuba je jediným týmem turnaje, který byl pozván, ačkoliv nemá v HLTV.org žebříčku aktuálně jediný bod.

Skupina A (31.8 - 1.9)Skupina B (2.9. - 3.9)
 Německo BIG Academy Slovensko CZC.eSuba
 Francie Heretics Polsko HONORIS
 CIS Winstrike Evropa Team Secret
 Španělsko Team Queso Bulharsko FATE Esports
Skupina C (4.9. - 5.9.)Skupina D (6.9 - 7.9.)
 Norsko Apeks Brazílie MIBR
 Ukrajina HellRaisers Dánsko CPH Flames
 Ukrajina CR4ZY                Dánsko Singularity
 Rumunsko Nexus Gaming Bělorusko Nemiga

Výběr českých a slovenských hráčů, který se aktuálně nachází na čele Sazka eLEAGUE i 1. Tipsport COOL Ligy, vstoupí do turnaje 2. září soubojem proti FATE Esports z Bulharska. Až na jednu výjimku však v turnaji nenajdeme jediný tým mimo světovou stovku, takže soupeře si lze vybírat těžko. Skupinu B pak doplňují Poláci z HONORIS, aktuálně tým číslo 81, a silná sestava Team Secret, která se podobně jako FATE dlouhodobě pohybuje okolo světové padesátky.

Vie.gg Legend Series – skupina B
  Evropa Team Secret2         
 Středa 15:00   Evropa Team Secret2      
  Polsko HONORIS0         
    Středa 20:30   Evropa Team Secret0   
  Bulharsko FATE2         
 Středa 17:30   Bulharsko FATE1      
  Slovensko CZC.eSuba0    Čtvrtek 20:30   Bulharsko FATE 
            
     Bulharsko FATE2      
  Polsko HONORIS0 Čtvrtek 17:30   Bulharsko FATE2   
 Čtvrtek 15:00   Slovensko CZC.eSuba0      
  Slovensko CZC.eSuba2         

My samozřejmě budeme držet eSubákům palce a doufáme, že opět udělají CZ/SK regionu dobré jméno ve světě.

Štítky: Legend Series, eSuba, MIBR
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.