Přejít k hlavnímu obsahu

VIK Speedy: Naší konkurenci převyšujeme ve zkušenostech

6. 2. 2019 | 01:52 League of Legends
Vikingekrig Esports už s nadšením očekává novou sezónu, do které jde s mixem zahraničních i domácích hráčů. Situaci okolo týmu nám osvětlil manažer Dominik "Speedy" Hanus.
Vikingekrig Esports
Vikingekrig Esports

V průběhu posledních týdnů Vikingekrig na svém facebookovém profilu odhalil příchod hned několika zahraničních hráčů. V rámci internacionalizace přišli do realizačního týmu Maďar Xenex (manažer), Australan Der Löwe a Chorvat Svaho (oba trenéři). V uzavřené kvalifikaci se pak přímo na Summoner´s Riftu ukázal třeba španělský support Gaax se zkušenostmi ze španělského celku Dragons E.C., který vloni hrál španělskou SuperLigu. Ze zahraničí se ukázal v kvalifikaci i ruský jungler Artem "Rein" Zenyan a součástí ohlášené sestavy byl i midlaner Rau, který působil jako náhradník u Royal Bandits.

Sestava Vikingekrig Esports z uzavřené kvalifikace:

 Slovensko Ondřej "Wondro" Kenda (Top)
 Česká republika Petr "Adiss" Pavliček (Top)
 Rusko Artem "Rein" Zenyan (Jungle)
 Česká republika Jan "Just Lachtan" Bajer (Mid)
 Česká republika Filip"Hiro" Nguyen (Botlaner)
 Španělsko Pablo "Gaax" Pérez (Support)

 Turecko Ömer "Rau" Okumuş (Mid) - oznámený organizací

 

Vikingekrig Gaax

Rozhovor:

Ahoj Speedy! Můžeš se krátce představit pro naše čtenáře, kteří tě třeba ještě neznají?

Ahoj, jmenuji se Dominik Hanus a na esport scéně vystupuji pod nickem Speedy. Od malička se zajímám o sport a o počítačové hry, ze kterých se převážně věnuji League of Legends. Na naší scéně jsem se snažil prosadit jako hráč, ale poslední rok jsem převážně působil jako trenér v zahraničí. Aktuálně jsem si dal od trénování pauzu a snažím se vést organizaci Vikingekrig Esports.

Můžeš nám představit, jak se skládala nová lolkařská sestava Vikingekrig Esports?

Tým jsme skládali s cílem být schopný soupeř týmu jako je Esuba, která aktuálně na česko-slovenské scéně dominuje.Tým už je téměř složený a aktuálně spíše dolaďujeme sestavu. Koho bych rád vypíchnul, tak to je určitě Hiro. Řekl bych, že patří mezi aktuální elitu našich střelců na scéně a myslím si, že na to, jak je mladý, už má i hodně zkušeností. Věřím, že ukáže své kvality i tento rok pod naší organizací. Cizince jsme vzali protože takový koncept už jsme měli nastavený na začátku. Vzít "importy", kteří mají zkušenosti a doplnit tým mladými hráči z cz/sk, kteří čekají na svoji šanci. Myslím si že naší konkurenci převyšujeme právě ve zkušenostech, kterých mají hráči jako Rein a Rau opravdu hodně. Za veškeré kroky je zodpovědný náš realizační tým.

Máte už sestavu v konečné verzi, nebo ještě očekáváte nějaké příchody či odchody? Proč se v uzavřené kvalifikaci neukázal Rau? 

Menší změny ještě než začne naše první sezona v Hitpoint Masters příjdou a celkově se náš kádr ještě o pár jmen rozšíří. Do Hitpoint ligy nalítneme takzvaně v 10 man rosteru, a protože musíme podle pravidel mít 3 hráče v sestave z Česka nebo Slovenska tak Rau zůstal na lavičce. Určite se s ním ale počítá a do nějakého zápasu v Hitpoint lize určitě zasáhne. Co se týče finálního oznámení soupisky, tak toho se můžete dočkat už brzy! 

EU Masters

V průběhu posledních dní byli členové realizačního týmu, Xenex a Der Löwe, oznámeni v rámci zahraničních týmů. Znamená to jejich konec ve Vikingekrig Esports? 

Ano, Xenex i Der lowe dostali velmi dobré nabídky do zahraničních týmů, které se prostě neodmítají, takže jsme se vzájemně rozhodli ukončit spolupráci. Náš asistent trenéra, Svaho, zůstavá a ještě než začne liga, oznámíme nového hlavního trenéra a analytika.

Jaké jsou cíle organizace v rámci League of Legends? 

Naše cíle, co se týče League of Legends, jsou být jednou z předních českých organizacích ve hře League of Legends. Tým se bude soustředit výhradně na Hitpoint Masters, ale možná se podíváme i na jiných turnajích jako jsou kvalifikace o MČR body a podobně.

Díky za rozhovor, chtěl bys něco vzkázat fanouškům Vikingekrig a našim čtenářům? 

Taky děkuji za rozhovor,a rád bych poděkoval za všechny v naší organizaci za podporu od našich příznivců. Máte se na co těšit! 

Sledujte Vikingekrig Esports na Facebooku