Přejít k hlavnímu obsahu

Vikingekrig oficiálně představují novou sestavu

4. 2. 2020 | 15:02 PUBG: Battlegrounds
Vikingekrig Esports loni nechyběli na MČR, ještě s Nowikkem o několik měsíců dříve dokonce obsadili 2. místo na PLAYzone Challenge. Svoji pozici na domácí scéně tak bezesporu vybudovanou mají, a proto je paráda, že s novými tvářemi chybět na turnajích nebudou ani letos.
Vikingekrig PUBG
Vikingekrig PUBG

Z loňského složení pokračují ve Vikingekrig pouze dva hráči, se sestavou se mimo jiné rozloučil i dřívější kapitán mAmelund. Vedení organizace vložilo důvěru v duo aveiRik, Venyfo a ti si k sobě našli adekvátní posily. S novými tvářemi se již ukázali na lednových kvalifikacích DEV1S Squad Series, kde postoupili do finále, a kromě toho bojují také v evropské kvalifikaci na PGS Berlin. Abych byli konkrétní, tak první posilou se stává Kojot, který loni na MČR hájil barvy BloodyDevils. Čtvrtým do party se stává Enthory, který nejvíce proslul v barvách týmu Universe. Nová sestava Vikingekrig však nebude pouze o čtyřech, pátým hráčem a koučem je StanleyPotato.

Složení Vikingekrig pro rok 2020:

 Česká republika Ladislav 'aveiRik' Viola
 Česká republika Václav 'Venyfo' Komárek
 Česká republika Vojtěch 'Kojot' Soukeník
 Česká republika​​​​​​​ Karel 'Enthory' Kolman

 Česká republika​​​​​​​ Stanislav 'StanleyPotato' Kozák

PLAYzone Challenge 2020
Po ukončení loňské sezóny 8. místem na MČR jsme očekávali nějaké změny v sestavě, které by naší hru poněkud oživily. Důvěra byla svěřena ve mě a Venyfa, abychom vybudovali nové jádro týmu. Cílem bylo vybrat sestavu, která by benefitovala převážně ze zkušeností a skvělého aimu.

V prvním týdnu jsme oslovili hráče Enthoryho a Kojota, kteří s námi začali hrát již v prosinci několik faceitů a turnajů, kde se nám hned podařilo zazářit a přinést na konto vikingů pár prvních míst v kvalifikačních PLAYzone sériích. Po téměř měsíční vánoční pauze, jsme s klukama našli opět chuť společně hrát a začínáme se připravovat nejen na letošní MČR sérii, ale také na evropské turnaje, kde bychom chtěli překvapit.

Začátkem roku doplnil naší sestavu StanleyPotato, který by měl zaujmout roli 5. hráče a coache. Pracujeme na odstranění drobných komunikačních problémů, abychom byli stoprocentně připraveni na všechny online i offline akce roku 2020. Doufám, že bude vidět i podpora ze strany fanoušků, abychom měli další motivaci k lepším výkonům. #VIKHYPE!

vyjádřil se v oficiálním prohlášení aveiRik.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.