Přejít k hlavnímu obsahu

Virtual GP 2020 je za námi, šampionem se stal Simon Kovačič

29. 10. 2020 | 20:05 Virtuální závody
Letošní sezóna Mercedes-Benz Virtual GP 2020 je za námi, ačkoliv kvůli letošní pandemii koronaviru nebyla situace občas snadná, přinesla zajímavou podívanou, včetně nečekaných úspěchů.
Virtual GP
Virtual GP

Pojďte se společně podívat na to, co letošní sezóna přinesla. Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP například vstoupil do éry nového simulátoru iRacing, který závodníkům nabídl větší a kvalitnější výzvu, spolu s dalšími možnostmi v oblasti samotných přenosů. Nejvíce do celého ročníku ovšem nepřekvapivě zasáhla pandemie koronaviru, kvůli níž se nekonaly velké studiové závody, nebo grandfinále na herním veletrhu FOR GAMES. 

Závodníci se ale nevzdali a ani koronavirus je nezastavil, závody se zkrátka konaly online, a to již od března, kdy nová sezóna měla původně odstartovat závody v pražském RE-PLAY studiu. Závodilo se o sto šest, za velký úspěch lze považovat také to, že se povedlo prosadit šampionát na obrazovky sportovní televize O2 TV Sport ve formě živých přenosů. Po urputných soubojích se šampionem stal slovenský hráč Simon Kovačič, hrající za Logitech CZC.cz eSuba. 

Kovačič

Vítězství rozhodně nebylo snadné, neboť na paty mu často šlapal český soupeř Erik Vizi z Benzina ORLEN Team. Nakonec však titul získal právě Kovačič, podařilo se mu to ovšem až v úplně posledním závodě sezóny v japonské Suzuce. O to zajímavější je, že je to pouze rok po jeho výhře v šampionátu juniorů. Šampion za sezónu získal celkem 224 bodů, Erik Vizi jich měl pouze o 5 méně. V týmovém šampionátu první místo získal tým Benzina Orlen.   

Za zmínku určitě také stojí projekt Nezávodím.cz, který vznikl s podporou BESIP. Jde o kampaň zaměřující se na bezpečnost na silnicích pro mladé řidiče. Ve zkratce, ačkoliv byla letošní sezóna Virtual GP trochu jiná než ty předchozí, nebyla o nic méně akční a napínavá. Věříme, že v příštím roce bude situace ohledně pandemie už přece jen o něco lepší a budeme se těšit, co rok 2021 přinese.

Na sestřih toho nejlepšího ze závodění šampiona Simona Kovačiče se můžete podívat ve videu níže, případně si s ním můžete přečíst rozhovor zde

Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP