Přejít k hlavnímu obsahu

Vladimir Putin podpořil esport v ruských školách

8. 9. 2020 | 14:33 Všechny hry
Ruský prezident Vladimir Putin schvaluje esport a požaduje, aby školy začleňovaly esportové turnaje. Školy budou také zmodernizovány o nové počítačové vybavení a zařízení.
Putin podpořil esport v ruských školách
Putin podpořil esport v ruských školách

Na ruské otevřené lekci Remembering is Knowing si prezident Vladimir Putin vzal chvilku a podpořil myšlenku pořádání esportovních turnajů ve školách „nejlepším způsobem“ v zemi, aby se ruským hráčům dařilo na mezinárodní úrovni. Tento krok prezidenta Putina pomůže esportovému průmyslu v Rusku růst a nastaví základní úroveň pro nadcházející hráče, kteří se už v útlém věku rozhodnou pro profesionální hraní her.

Rusko bylo mezi prvními zeměmi na světě, které oficiálně uznaly esport jako sportovní disciplínu již v roce 2016 a nyní podnikají další kroky ke vštěpování kultury esportů spolu s tradičními sporty ve školních osnovách. Podle zpráv Putin legitimoval esport ve školách, které „přispějí ke zničení klišé v myslích mnoha rodičů, že počítačové hry jsou čisté zlo“. Putin zdůraznil skutečnost, že esport je „velmi užitečný“, pouze pokud se turnaje konají nejlepším možným způsobem.

To naznačuje, že ruské školy dostanou kompletní upgrade z hlediska hardwaru. K udržení kroku s „kvalitou“ turnajů, kterou Putin ve svém projevu zdůraznil, bude použit nejlepší možný hardware, který podporuje hraní her v decentní grafice. Pravděpodobně to bude zahrnovat monitory a další periferní zařízení, aby byly splněny minimální požadavky hráče. Implementace modernizace je sice dlouhý proces, ale Putinova slova jistě podpoří všechny mladé ruské hráče.

Vzhledem k tomu, že turnaje jsou online a esport den ode dne narůstá, faktor pandemie jen pomohl dalšímu posílení v odvětví esportu. Růst je evidentní, protože je více aktivních hráčů ve hrách a sledovanost na streamovacích platformách prudce vzrostla. Příkladem sledovanosti je finále LEC (League of Legends), kde souběžné sledování vyvrcholilo milionem diváků.

Zdroj: esportz.in
Štítky: Rusko, esport, Putin