Přejít k hlavnímu obsahu

Představení účastníků Vodafone MČR v CS:GO: Dosáhnou obhájci stříbra opět na medaili?

3. 11. 2020 | 17:24 Counter-Strike 2
Vodafone MČR 2020 v CS:GO se neúprosně blíží, do samotného turnaje nám zbývají dva týdny. Na čase je tak pokračovat v rámci našeho představování jednotlivých týmů, kde dnes uzavřeme první polovinu. Na pátém místě se v MČR klasifikaci umístili loňští vicemistři ČR a současní mistři Slovenska z Eclot Gaming.
MČR 2020 ECLOT
MČR 2020 ECLOT

Po dvou premiérách tu máme opět organizaci, která je na vrcholné akci roku zajetou značkou. Eclot Gaming v Brně nechyběli od bronzu v roce 2016 ani jednou, ještě lepší úspěchem bylo ale loňské stříbro, na které se v online prostředí budou snažit navázat i letos. Za tohle období se v ECLOT protočili i hráči jako blogg1s nebo NEOFRAG, kteří před třemi lety skončili na posledním místě. Dnes ale budou pro ECLOT největší konkurencí.

Eclot Gaming

  •  Česká republika Filip 'K1-FiDa' Dvořák
  •  Česká republika Vít 'noobiq' Pohlot
  •  Slovensko Adam 'ZEDc' Bartko
  •  Česká republika Jurij 'Fizarezi' Andrijčuk
  •  Česká republika Josef 'MoriiSko' Maurenc
  •  Slovensko Milan 'rko' Kohút – trenér

Eclot Gaming jsou velkou stálicí domácí scény a vstříc obhajobě stříbra vyrazí nadpoloviční část loňské sestavy vicemistrů. Čtvrtý do party navíc na soupisce pro Vodafone MČR 2020 taktéž figuruje. Oproti mistrům z eXtatus, kteří začátkem roku přešli do Sampi, navíc K1-FiDa a spol. spolu vydrželi pod stejnou střechou. Nutno však dodat, že loni byli zralí na rozpad, ale úspěch v Brně se zapříčinil o společné pokračování. Jako jediný se s ECLOT hned po MČR rozloučil bery, který dnes hraje za Sampi, a v průběhu roku se zasahovalo do sestavy už jen jednou. Zyored po příchodu více než pár měsíců nevydržel a spolu s ním skončil také rko, který od té doby nikde jinde nehraje. ECLOT se rozhodli vsadit na dravé mládí a naverbovali dva hráče z eEriness, od čehož moc nikdo nevěděl, co čekat. Sázka ale vyšla dobře a ECLOT se opět prezentují svojí klasickou hrou. Fizarezi i MoriiSko do týmu zapadli a ECLOT díky tomu budou jediným týmem, který na MČR bude mít hned dva nováčky v kádru.

Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Jejich cesta na deváté Vodafone MČR v CS:GO započala úspěšnou kvalifikací do 1. Tipsport COOL ligy. V jarním splitu se v původní sestavě prokousali dokonce do play-off, kde vybojovali 500 MČR bodů za třetí místo. Po dvojité změně sice v létě nedosáhli na lepší než šestou příčku, součet v MČR klasifikaci ale dal dostatečný náskok vůči konkurentům pod nimi. Co se týče pravidelných týdenních turnajů, tak těch se Eclot Gaming v průběhu roku zúčastnili pouze ve čtyřech případech. Tři z nich ale vyhráli, k čemuž přidali triumf ve finále jedné série, což je opravdu parádní bilance. Své bodové skóre uzavřeli úspěchem v národní kvalifikaci na CEE Champions.

Velkou zajímavostí je fakt, že ECLOT jsou jediným účastníkem MČR, který chyběl ve druhém splitu Sazka eLEAGUE. Na rozdíl od konkurence totiž nejde o full-time hráče, takže v nabitém programu se rozhodli si vybrat. Posledním porovnáním s konkurencí na nejočekávanějším turnaji roku tak je Mistrovství Slovenska. Pro ECLOT je to ale porovnání velice příjemné, protože v jeho online podání dokonce triumfovali! Ve skupině porazili eEriness a prohráli s eSubou, z nichž oba mají ve své skupině i na MČR. Následně však porazili ENTERPRISE, a eSubě poté porážku ze skupiny vrátili i s úroky ve finále, kde zvítězili 2:0. Ostatní vzájemné zápasy s účastníky MČR jsou více než měsíc staré, nicméně pokud bychom měli zmínit bilanci Eclot Gaming ze základní části letní 1. Tipsport COOL ligy, tak s eSubou dvakrát padli, zatímco eEriness i Dark Tigers vždy porazili, ačkoliv celkově za DTG skončili.

Šance na úspěch se u ECLOT hodnotí opravdu složitě. Když jsme v rozhovoru při triumfu ve skupinové fázi CEE Champions vyzpovídali ZEDc, tak vzpomínal na loňský rok, kdy tým spolu dva až tři měsíce před MČR netrénoval, ale když se každý soustředil hlavně na svůj výkon, tak na tom v konečném důsledku byli výkonnostně ještě lépe. Jelikož nejde o full-time tým, tak tohle může být jejich velká zbraň i letos. Není velkým tajemstvím, že například titul z Mistrovství Slovenska se zrodil tak, že si většinu své hry kluci vysvětlovali těsně před zápasem. Těmto hráčům podobným přístup prostě sedí a uvidíme, jestli to letos bude stačit na medaili, když se spousta nové konkurence, především z druhé skupiny, může pyšnit titulem full-time. Pokud se ale budeme bavit čistě o šancích ve skupině A, tak na papíře patří Eclot Gaming mezi dva favorizované týmy na postup do semifinále.

Poznej tým: Rychlý rozstřel v podání K1-FiDy

Největší týmová přednost: Aim, nepředvídatelnost.

Kdo bude mít nejlepší formu: Všichni kromě mě. Ale hlavně noobiq.

Na čem před MČR nejvíce pracujeme: Na aimu.

Proč by fanoušci měli fandit právě nám: Protože nejsme favorité.

Co říkám na los skupin (1-5 jako ve škole): Za jedna.

Na koho ze soupeřů se nejvíce těšíme: Asi na eSubu, protože to s ní bývá vyrovnané.

Kdo si na MČR rozdělí jaké medaile: 1. SINNERS, 2. Entropiq, 3. eSuba.

MČR merch
Štítky: MČR, eclot gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.