Přejít k hlavnímu obsahu

Představení účastníků Vodafone MČR v CS:GO: Naplní Entropiq své skutečné ambice?

30. 10. 2020 | 19:00 Counter-Strike 2
Před několika dny jsme začali s představováním účastníků Vodafone MČR 2020 v CS:GO, konkrétně týmem eEriness MARVO. Další preview už budou okořeněná o konkrétní šance ve skupině, protože ty byly ve středu rozlosovány. Jako druzí jsou na řadu hráči Entropiq, kteří se na vrchol roku kvalifikovali až na posledním turnaji sezóny.
MČR 2020 Entropiq
MČR 2020 Entropiq

Organizace Entropiq vznikla v letošním roce, ale i přesto má jen ty nejvyšší cíle. Pokud neodjedou z jubilejního desátého Vodafone MČR v počítačových hrách ani s jednou zlatou medailí, bude to považováno za zklamání. Nutno však říci, že větší šance na úspěch má PUBG tým, který je domácí jedničkou. Tuhle pozici by však ráda po měsících působení atakovala i tato sestava, kvůli tomu ji kapitán leckr a trenér forji dali vůbec dohromady.

Entropiq

  •  Česká republika Michal 'leckr' Kadlíček
  •  Česká republika Zdeněk 'daxen' Dušek
  •  Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
  •  Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
  •  Česká republika Jan 'HONES' Urválek
  •  Slovensko Matej 'forji' Kmiť – trenér

Když se složila první CS:GO sestava Entropiq, hovořilo se o tom, že by se právě ona měla stát největší konkurencí pro SINNERS Esports a atakovat tím pádem trůn domácí scény. Původní název týmu byl Projekt F, ale bylo veřejným tajemstvím, že dřív nebo později leckrova parta zamíří pod křídla Entropiq. Právě sám kapitán se kvůli složení vlastního týmu vrátil ze zahraničního působení v No Limit Gaming, kde zastával roli in-game leadera. Pro zúročení nabytých zkušeností si vybral své dřívější parťáky z působení v BRUTE, respektive z české reprezentace na European Nations Cupu, plus HONESe, se kterým pro změnu v mixu triumfoval na Mistrovství Slovenska 2019. Trenérem se dle očekávání stal forji, jenž v Entropiq pracoval již od samotného založení organizace.

Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Cesta na MČR byla pro Entropiq ale hodně složitá, protože oproti ostatním konkurentům chyběli v 1. Tipsport COOL lize, která v sezóně generovala nejvíce bodů. Oni si toho byli ale moc dobře vědomi, takže leckr a spol. od svého založení nechyběli na jediném pravidelném turnaji. Každý bod byl pro ně cenný a hodně důležitý byl v součtu také úspěch v Last Call kvalifikaci do letního splitu 2. Tipsport COOL ligy. Tam totiž Entropiq triumfovali a připsali si 150 MČR bodů na konto. Stíhací jízda to byla znamenitá, ale z jedenácti týdenních turnajů vyhráli pouze tři. Co bylo však důležité, tak tři účasti na měsíčních finále proměnili v třikrát první místo. Po celý závěr kvalifikačního cyklu si neustále vyměňovali výhry s největším konkurentem v podání BRUTE, s nimiž se za poslední měsíc a půl utkali nespočetněkrát a právě proti nim stanuli také ve finále říjnové série, kde jeden zápas rozhodoval vše, ačkoliv Entropiq měli už v semifinále na mále. Právě oni se ale radovali, BRUTE naopak smutnili.

Sestava Entropiq už spolu k dnešnímu datu hraje čtyři měsíce a za ten čas se očekávalo, že už postupně začnou naplňovat své vysoké ambice, tedy konkurovat domácí špičce. Jelikož v Tipsport COOL lize hráli pouze druhé housle, tak bernou mincí jsou především výkony v Sazka eLEAGUE. Do té forjiho svěřenci vstoupili sympatickým výkonem a výhrou mapy nad SINNERS Esports, postupně však remíz v BO2 sériích posbírali pět a museli se strachovat o postup do play-off. Vyrovnaně dokázali hrát s každým a jedinou výhru zaznamenali s ENTERPRISE esports, které mají také ve své skupině na MČR. Prohry naopak mají na kontě pouze s BRUTE, na které po základní části nestačili ani ve čtvrtfinále, po čemž prohráli v "nedůležitém" zápase o 5. místo se Sampi.Tipsport.

Pokud bychom měli zhodnotit šance Entropiq ve skupině smrti, jak ji mnozí nazývají, tak o se dá očekávat boj o druhou postupovou příčku. Považovat je za nový tým už po čtyřměsíčním působení nelze, takže když s nimi SINNERS Esports v národní kvalifikaci CEE Champions zametli 16:2 a 16:8, tak se ukázalo, že to s útokem na domácí trůn možná nebude tak žhavé, a spíše se budou prát o pozice s eSubou a dalšími. Skupina byla pro Entropiq vylosována opravdu těžká, současně však může jít o zlomový bod jejich vývoje, který vše ukáže bez obalu. Měsíční příprava jim totiž může dát nejvíce ze všech, pokud do ní vloží absolutní maximum a přistoupí k ní správně. Tenhle turnaj prostě bude pro Entropiq tím, kdy mohou ukázat, že na to mají. Nebo spíše musejí.

Poznej tým: Rychlý rozstřel v podání leckra

Největší týmová přednost: Že si tu hru dokážeme užívat a bavit se, pak ta hra vypadá úplně jinak.

Kdo bude mít nejlepší formu: Věřím, že capseN na MČR předvede, že je tu top awpčkař.

Na čem před MČR nejvíce pracujeme: Učíme se hlavně hrát týmové CSko, poměníme trošku styl a přijdeme s novými věcmi do zápasu.

Proč by fanoušci měli fandit právě nám: Protože zelená je cesta! A každej správnej párek fandí leckrovi a Entropiq!

Co říkám na los skupin (1-5 jako ve škole): No, u nás asi za 4. Mohlo to být možná ještě horší, kdybychom tam měli i ECLOT, ale i tak tahle skupina je dost obtížná.

Na koho ze soupeřů se nejvíce těšíme: SINNERS, chci je konečně porazit!

Kdo si na MČR rozdělí jaké medaile: Pozitivní mindset musí být, tudíž 1. Entropiq, 2. SINNERS, 3./4. ECLOT/eSuba.

MČR merch
Štítky: MČR, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.