Přejít k hlavnímu obsahu

WESG: Slovensko prohrává proti Movistar Riders!

23. 11. 2018 | 16:05 Counter-Strike 2
V tichosti bez přebytečného humbuku vznikla slovenská reprezentace pro World Electronic Sports Games 2018. Zatímco české týmy se v otevřené kvalifikaci pro region střední Evropy představily v několika složených, nejdále to dotáhlo právě Slovensko. Probojuje se ale až do Číny?
WESG 2018
WESG 2018

UPDATE: Slovenský výběr to dokázal a ovládl druhou otevřenou kvalifikaci, kde jim jedinou mapu dokázali v samotném finále sebrat hráči týmu Arctic. Do této BO3 série vstoupilo Slovensko těsnou výhrou 16:13 na Mirage, kterou po parádním výkonu se skóre 39:17 uzavřel symbolicky clutchem 16letý Frozen. Na picku soupeře, mapě Overpass, se Slovensku příliš nedařilo a po prohře 9:16 se šlo na rozhodující Inferno.

Do jeho úvodu vstoupil lépe španělský celek, GuardiaN měl v jednu chvíli i skóre 0:6, ale následně nastartoval motory a zavelel k obratu. Slováci lépe zvládali důležité situačky a kolo po kole získávali větší a větší náskok. Všechno navíc zakončil parádní 1vs4 situací pouze s glockem při eku naturaL, kterému se sice příliš nedařilo, ale v nejlepší možnou chvíli ukázal, proč byl do týmu vybrán.

Slovensko nyní čeká v pátek od 16:00 přímý souboj s Movistar Riders o postup na čínské LAN finále. Pro tento zápas se dokonce Dev1mu podařilo domluvit vysílací práva, takže si důležitý duel můžete užít s ikonickým komentářem.

 Slovensko Slovakia vs.  Španělsko Movistar Riders – 23. 11. 16:00 (více)
Slovakia: GuardiaN, Frozen, queztone, The eLiVe, naturaL
Movistar Riders: mopoz, ALEX, mixwell, SOKER, loWel

UPDATE #2: Po napínavém duelu se nakonec z vítězství celé série může těšit španělský celek Movistar Riders, který vyhrál první mapu (16:8 - Inferno), prohrál druhou mapu (10:16 - Mirage) a dominoval na poslední mapě (16:6 - Train). Skvělým výkonem se prezentoval zejména Oscar "mixwell" Caňellas, který během tří map nasbíral 62 zabítí a 43 úmrtí.

Česká a Slovenská republika jsou pro WESG 2018 zařazeny do regionu střední Evropy, Německa a států Pyrenejského poloostrovu. Na celou tuto oblast čeká pouze jediný vytoužený slot, za kterým se bylo možné vydat v jedné z otevřených kvalifikací. Ta první je již minulostí a žádný český tým se neprobojoval přes osmifinále, slovenský výběr v akci chyběl kvůli kolizi s LAN finále 1. FORTUNA COOL ligy. Pro druhou kvalifikaci tohle však neplatí.

Ani ve druhém dějství nechyběly dva české týmy. -Czech- jako Dark Tigers s Pechynem namísto NIA to dotáhli opět mezi šestnácti nejlepšími, zatímco CZCZ- ve složení fredi, leckr, SHOCK, ZEDKO, Thieff se dostali do čtvrtfinále, kde na ně čekal velice těžký soupeř, výběr Slovenska. V jeho sestavě najdeme vedle hvězdného GuardiaNa také trojici hráčů Gunrunners doplněnou o naturaLa. Tento zápas mohli fanoušci sledovat na ostří nože na streamu jednoho z českých hráčů, na mapě Cache se nakonec po comebacku za CT stranu mohli po těsné výhře 16:14 radovat Slováci.

Slovenská reprezentace tak postoupila mezi čtyři nejlepší týmy a zbylé složení TOP4 je ryze španělské. Právě Španělsko se prezentuje velice kvalitními výkony, na vítěze druhé kvalifikace totiž čeká v závěrečném zápase o postup na světové finále tým Movistar Riders, vítěz první kvalifikace s hráči jako mixwell nebo loWel.

Semifinálové a finálové kolo druhé otevřené kvalifikace proběhne ve čtvrtek 22. listopadu od 18:00, kdy se přejde na formát best-of-three. Zatím není známo, jestli ze zápasů bude i nějaký živý přenos, ale pokud ano, určitě vás o tom obeznámíme, aby mohl každý podpořit silnou slovenskou smečku!

Semifinálové duely:

  •  Slovensko Slovakia vs.  Španělsko Heretics – 22. 11. 18:00 (více) – 2:0
    Slovakia: GuardiaN, Frozen, queztone, The eLiVe, naturaL
    Heretics: Kairi, kanarito, nmt, exerz, cloud
     
  •  Španělsko Arctic vs.  Španělsko Penguins – 22. 11. 18:00 (více) – 2:0
    Arctic: AEROZ, psycko, drifking, sc4rx, OMG
    Penguins: diNk, Spanisfury, fur1, Chem1, sh0wzPenguin

Zápas o postup do finále regionální kvalifikace:

  •  Slovensko Slovakia vs.  Španělsko Arctic – 22. 11. 20:00 (více) – 2:1
    Slovakia: GuardiaN, Frozen, queztone, The eLiVe, naturaL
    Arctic: AEROZ, psycko, drifking, sc4rx, OMG
Zdroj: faceit.com
Štítky: WESG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.