Přejít k hlavnímu obsahu

Zeptejte se PLAYzone týmu: JimBob

19. 9. 2018 | 13:23 Všechny hry
Se spuštěním nového webu jsme si pro vás připravili i rubriku, ve které můžete poznat ty, co stojí v pozadí, a také se nás zeptat na libovolnou otázku.
Jakub "JimBob" Trulík
Jakub "JimBob" Trulík

V rubrice "Představujeme náš tým" si postupně vezmeme na paškál všechny členy jádra našeho týmu, začneme samozřejmě těmi, kteří se prací pro PLAYzone již plnohodnotně živí. Za ta léta jsme se opravdu rozrostli a spolu se spuštěním nového webu nastal ten správný čas vypustit první díl. Jeho hvězdou bude nejpovolanější postava právě přechodu na nový web, Jakub Trulík na pozici Head of Online Marketing. Kuba má na starosti veškeré online aktivity spojené s agenturou PLAYzone Agency a portálem PLAYzone.cz. Na denní bázi komunikuje jak s partnery, tak se zástupci jednotlivých podsekcí webu či dalších kolegů, aby veškeré online aktivity do sebe zapadaly jako skládanka.

Předváděčka FIFA 12

Předváděčka FIFA 12 aneb JimBob v dobách práce pro Electronic Arts

Kdo je ale Jakub Trulík ve skutečnosti?

Je to jeden z těch, kteří s historií United-Games a následně PLAYzone vyrostli. Kuba je kovaný esportový nadšenec, kterého si mohou pamatovat i čtenáři z minulého desetiletí, kdy mimo jiné i aktivně psal pod přezdívkou JimBob, kterou má již od dětství. V současnosti je mu 31 let a bydlí v Žamberku, o kterém poslední průzkumy tvrdí, že je 26. nejlepší místo pro život v České republice. Celý život už pro něj nejsou pouze hry, jak se v jeho věku sluší, má založenou rodinu a vedle manželky si pořídil i dvě děti. On sám se hrám začal věnovat ve čtyřech letech, postupně se přes Atari, Segu 16bit, Nintendo 8bit a PlayStation 1 dostal ve 12 letech k prvnímu počítači. První PC hra? Jednoznačně starý dobrý Counter-Strike!

U akčních stříleček se drží dodnes, kdy střídá Escape from Tarkov a PUBG, vedle toho se ve volném čase věnuje i Hearthstone, kde se nám pochlubil, že poslední dva měsíce drží status legendy! Jeho celoživotními láskami jsou vedle CSka však úplně jiné hry – série Fallout a Czech Soccer Manager, které hraje od první verze vůbec až dodnes. Když jsme ale nakousli ten Hearthstone, tak ten vlastně není jeho nejoblíbenější karetní hrou. Aktivně se posledních šest let totiž věnuje kultovnímu Magic: the Gathering, kde se dvakrát probojoval na Mistrovství České republiky a podíval se i na Grand Prix do francouzského Lille. Vedle hraní her dříve hodně cvičil a boxoval, kvůli dvěma potomkům jde už ale pouze o rekreační oddych.

JimBob má za sebou zajímavou kariéru i jako hráče, v CSku v roce 2006 postoupil s týmem SnapDawn (později Illusion Pictures) na Invex, kam se kvůli problémům ve škole nakonec nepodíval. O dva roky později byl krůček od postupu na Invex i v Dotě, vedle toho si zažil i legendární akce jako například AMD PG Challenge 2005, kterou pamětníci nemají šanci asi nikdy zapomenout. Právě po této akci se nad svojí herní kariérou zamyslel a začal se věnovat i práci redaktora, která mu postupnými krůčky vynesla dlouholetou a místy dosti zajímavou praxi v herní branži (například pět let v Electronic Arts), které se věnuje dodnes. Po tehdejších zkušenostech v United-Games se v letošním roce opět vrátil do PLAYzone.cz a uzavřel tak celý koloběh, dnes již všemu šéfuje shora.

JimBob se svou herní partou

JimBob se svou herní partou, "třicátníci na vodě"

To by byl v pár odstavcích příběh jednoho z nás. O JimBobovi na denní bázi neslyšíte a jeho jméno znají spíše skalní, jeho postava je jednou z nezbytných součástí fungování PLAYzone.cz, jaký znáte. V rámci této rubriky budete mít vždy po medailonku možnost položit jakoukoliv otázku, na kterou se vám představovaný pokusí zodpovědět. Očekáváme spoustu otázek ke spuštění nového webu, a právě proto jsme zvolili Kubu, jakožto pana povolaného. Pokud však budete mít jakoukoliv aktuální otázku na celý PLAYzone tým, nebojte se zeptat, odpovědi nemusejí být pouze od JimBoba. Stejně tak se neostýchejte otázek na jeho životní cestu, která ho dovedla až k současné pozici. Kuba má co vyprávět, ať už se to týká dob jeho aktivní kariéry hráče, nebo postup v pracovním životě, který skýtá nejednu perličku. Mnohdy takovou, která by vás ani ve snu nenapadla.

Je to jen a pouze na vás, jsme otevření. Vy se ptáte, my odpovídáme.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.