Přejít k hlavnímu obsahu

Zoiren vstupuje do boje o EU Masters, zahraje si v pobaltské lize BEL

6. 3. 2019 | 00:40 League of Legends
Český midlaner, který měl jednu chvíli našlápnuto na skvělou profesionální kariéru. Nyní to ale vypadá, že se v kariéře vrací zpátky. Dokáže Zoiren své nové angažmá v litevském eNsure využít jako odrazový můstek zpět vzhůru?
Zoiren eNsure
Zoiren eNsure

Dalo by se říci, že v posledních letech měnil týmy jako ponožky. V posledním roce byl součástí šesti týmů, z nichž se za nejprestižnější angažmá dá považovat působení v ZAGA Talent v jihoamerické soutěži LLN (Latin America North League). Týmu se v lize ale vůbec nedařilo, takže nebylo divu, že i přes vydařenou záchranu Zoiren po jarním splitu s týmem ukončil spolupráci. 

V průběhu letní části sezóny se Michal "Zoiren" Zíka pohyboval v různých evropských týmech. Po krátké epizodě v srbském ASUS ROG ELITE působil v německých týmech složených pro jednotlivé turnaje v německé Premier Tour. Za zmínku stojí dva postupy do čtvrtfinále s týmy Meta Abusers a D-City Gaming Stars. Na konci sezóny pak odehrál český midlaner ještě španělský Iberian Cup s eMonkeyz, na kterém však v sestavě s Tarkym nedokázal vyhrát ani hru. 

V novém roce se v žádném týmu neobjevil a vypadalo to, jakoby se po Zoirenovi slehla zem. Někdejší midlaner ruských týmů Gambit, Elements či Empire si odbyje první letošní kompetitivní start až nyní v rámci boje o EU Masters, konkrétně v lize BEL (Baltic Esports League). Zoiren se dostal do aktuálně vedoucího týmu v lize, takže se dá očekávat, že bude žhavým kandidátem na titul. V BEL si zahráli mimojiné i současní hráči eSuby, Optimas a Saulius. Z ligy postoupí na EU Masters, stejně jako z naší domácí ligy, pouze jeden tým.

Štítky: ERL, Zoiren, BEL