Přejít k hlavnímu obsahu

Zvládne Apex Legends konkurovat Fortnite?

5. 2. 2019 | 19:05 Apex Legends
Hra byla oznámena teprve minulý pátek a již včera jste ji mohli stahovat. Apex Legends začalo ihned získávat sledovanost na Twitch, má ale šanci opravdu konkurovat Fortnite?
Apex Legends
Apex Legends

EA, resp. tímto studiem vlastněná společnost , přišla minulý pátek s relativně nečekaným oznámením. Dozvěděli jsme se totiž, že studio chystá novou hru, kterou není Titanfall 3, místo toho prý ponese jméno Apex Legends. A bum, uplynuly jen tři dny, většina fanoušků o Apex Legends ještě ani nestihla zaslechnout, a hra byla venku!

Proč Respawn Entartainment vydali Apex Legends bez žádné předcházející mediální kampaně, shrnul docela trefně producent hry Drew McCoy:

„Děláme pro EA free2play hru, ve které jsou lootboxy, a není to Titanfall 3. To jsou zkrátka skvělá důvody, proč by měl vyjít marketing špatně, tak proč bychom se s tím měli vůbec trápit? Nejjednodušší bude hru rovnou vydat a nechat hráče hrát.“

O co ve hře vůbec jde? Jedná se o battle royale hříčku, která je, jak už jsme zmínili, zdarma dostupná. Hrát jde na platformách PS4, Xbox One a samozřejmě také na počítače, kde ji naleznete na Originu. Možná i díky tomu, jak herní komunitu její příchod zaskočil, se gamesa Apex Legends stala ihned neskutečně populární – na Twitch překonala v počtu aktuálních sledujících i Fortnite a jen během osmi hodin pokořila hranici milionu aktivních hráčů. A není divu, dle prvních ohlasů se Apex Legends povedl!

Více fps, více výher

Hra sice není žádnou novinku, což je u battle royale žánru už docela předvídatelné, mixuje v sobě ale známé prvky tak, že to působí svěže. Hra zaujme fanoušky klasického battle royale á la PUBG, ale i hráče Fortnite a to nejen díky tomu, že je zdarma, ale i výraznými barvami. Na své by si dost možná přišli i hráči Overwatche, ve hře lze totiž najít vzájemně velmi odlišné hrdiny, kteří samozřejmě hrají zásadní roli. Co je ale nejpodstatnější, je prý samotné střílení, které má opravdu pozitivní ohlasy. A popravdě není divu, hru přeci mají na starosti autoři Titanfall a také lidé, jež v minulosti spolupracovali na legendárních Call of Duty. Apex Legends má zkrátka co nabídnout a kdo ví, možná že právě tato hra ukončí éru Fortnite!

miluju videohry a hlavně ligu legend