Přejít k hlavnímu obsahu

Kolotoč ESL Pro League nezastavuje! Dokáže frozen se svým týmem postoupit do play-off?

27. 8. 2021 | 10:40 Counter-Strike 2
ESL Pro League odstartuje svou druhou polovinu dalšími napínavými souboji, tentokráte ve skupině C. V ní se mezi všemi objeví i frozen s jeho mousesports, kteří by si měli vyšlapat cestičku až do play-off. Jestli tomu tak bude, se dozvíme už brzy i na našem Twitch kanále, kde všechny zápasy myšáků budeme vysílat.
frozen
frozen
Zdroj: mousesports / ESL

ESL Pro League se přesouvá do druhé poloviny své skupinové fáze. Po úvodních dvou částech, ve kterých se objevily zajímavé scénáře, bohužel čítající i nepostup SINNERS, teď dostanou možnost ukázat své kvality celky ze skupiny C. Veškerý formát prestižní ligy s balíkem 16 milionů korun jsme vám už dříve přiblížili zde.

A proč je pro nás tato skupina zajímavá? V zajímavé šestici týmů bude figurovat i evropský celek mousesports, ve kterém působí i slovenská hvězda David "frozen" Čerňanský. Jeho tým v posledním roce prošel velkou obměnou, z původní sestavy, která dokonce párkrát byla i na samotném výsluní, zbyli v současnosti pouze dva klíčoví hráči – právě náš frozen a hvězdný ropz. Woxica nahradil mladý Bymas, chrisJe acoR z tehdejších MAD Lions a kapitána karrigana po štaci v Renegades dexter, kterého tam koučoval i současný trenér mosuesports mithR. Právě s příchodem australského in-game leadera se tým sice propadl žebříčkem, za čtyři měsíce se ale dokázal zejména díky ovládnutí Flashpointu 3 dostat zpátky do světové desítky.

Na IEM Cologne sice přišla ledová sprcha v podobě posledního místa, která tým posunula na současnou dvanáctou příčku, teď po letní přestávce se ale jede od znova. ESL Pro League bude pro myšáky velkou zkouškou ohněm pro to, aby se udrželi s těmi nejlepšími. Budou tak pod velkým tlakem ohledně postupu do play-off. Zajímavé ale je, že mají druhé nejlepší vzájemné výsledky proti ostatním týmům ve skupině – se všemi letos hráli, a kromě fenomenálních NAVI mají se všemi pozitivní bilanci. Sečteno a podtrženo, mousesports by měli do vyřazovací části určitě projít, pro klid na duši doufáme, že hned za NAVI. Bacha si však budou muset dát i na BIG a nové Fnatic.

Všechny zápasy frozena budete moct sledovat na našem kanále PLAYzoneUP, kde vám jejich souboje přineseme opět s českým komentářem, tentokráte mladých domácích nadějí. No a kdy a proti komu se utkají?

FaZe Clan – pátek 27. 8. od 20:00

Ještě před pár měsíci by se o prvním soupeři mousesports psalo v hodně negativním duchu. Známá organizace nedokázala najít recept na postupy ze skupin a jejich hra šla do kopru. Avšak poté, co se zase na místo činu vrátil ke karriganovi olofmeister, tým hraje jako znovuzrozený. Jarní finále BLAST Premier ještě nevyšlo, první LAN akce po dlouhé době, IEM Cologne, už však ano. Tým plný ostřílených hvězd totiž preferuje offline prostředí a v Kolíně nad Rýnem dokráčel až do semifinále po výhrách nad Vitality, Heroic či dokonce nad tehdejší jedničkou Gambit. Bude tak zajímavé sledovat, jestli jejich hra v domácím prostředí bude zase tak špatná, jako bývala, nebo jestli i tak dokáží uhrát slušný výsledek, což znamená bezpodmínečně dojít do play-off.

Natus Vincere – sobota 28. 8. od 16:46

Nejlepší tým světa s nejlepším hráčem (nejen) posledních měsíců v čele. Tohle se dá ve zkratce říct o NAVI, jasných králích IEM Cologne. Tým, který se může spolehnout na kouzelníka s1mpla i mladou kometu B1Ta, bude chtít po měsíční pauze opět ukázat světu, že na téhle planetě nemají konkurenci. I když mají ve zvyku čas od času ztratit některý ze zápasů v úvodních fázích turnaje, tak jsou bezpochyby největším favoritem skupiny C. Pokud nedojde k šílenému zkratu, postup by jim ani za nic neměl utéct. Na mouz v jejich druhém zápase nečeká vůbec nic lehkého, případná výhra by byla obrovským úspěchem a motivačním boostem.

Evil Geniuses – neděle 29. 8. od 20:00

Třetí zápas by měl být pro myšáky jasnou výhrou. Postaví se totiž EG (#23), vůči kterým jsou na tom v žebříčku lépe i naši SINNERS. Severoameričtí hráči prožili katastrofální rok, jehož obětí se stal třeba trenér zews, kterého nahradil daps. Ten si navíc tentokrát dokonce zahraje, poněvadž před tímto eventem vystoupil z aktivní sestavy stanislaw. Hojně se tedy nabízí, že MICHU, který přišel vloni po tarikovi, a jeho parťáci skončí na posledním místě, nesmíme však zapomínat na překvapivé scénáře, o které se jistě budou chtít pokoušet. Nehrají v plné sestavě, a když ví, co se od nich (ne)očekává, určitě se jim bude hrát více uvolněně.

Fnatic – pondělí 30. 8. od 16:45

O čtvrtém soupeři frozena toho moc nevíme, naposledy se totiž představil před dlouhými dvěma měsíci. Jméno je sice známé všem, jenže výsledky od startu koronavirové pandemie padly strmě dolů a vedení Fnatic se tedy nakonec po všemožných pokusech rozhodlo pro radikální krok – s odchodem JW přišlo zahození plně švédského složení. A kdo přišel? Britové ALEX a mezii, známí například z neúspěšného působení v barvách Cloud9. Brollan, KRIMZ a Jackinho tím určitě dostali kvalitní spoluhráče, zajímavé však bude, jak se vypořádají nejen s hrou, ale i anglickou komunikací, na kterou dlouhá léta nebyli zvyklí. Na papíře soupiska vypadá dobře, jestli tomu tak bude i na serveru je však velká neznámá. mousesports si musí dávat velký pozor.

BIG úterý 31. 8. od 20:00

Poslední překážkou frozenova týmu ve skupině C budou BIG, se kterými možná odehrají jeden z klíčových zápasů v boji o play-off. Všechny asi nejvíce zajímá, jak se po odchodu XANTARESE bude převážně německému týmu dařit. Nováček gade slibuje mnohé, na rozdíl od turecké mašiny však bude pravděpodobně zastávat spíše podpůrné role, aby dopomohl k zazáření k1tovi či tabseNovi. Jak ve svém preview uvádí HLTV.org, BIG mohou být černým koněm této skupiny, který by mohl mnohé překvapit. Všechno ale bude jen o tom, jestli si mezi sebe dokáží všichni hráči rozprostřít tu nálož killů, které turecký ostrostřelec pravidelně přináší.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.