Přejít k hlavnímu obsahu

Světová CS:GO scéna se rozjela, za 2 dny udělalo změny 10 týmů. Který vás zaujal nejvíce?

5. 1. 2022 | 15:00 Counter-Strike 2 Přestup
Přelom let 2021 a 2022 byl spíše ve znamení spekulací. Pár dní po začátku roku to ale všechno vypuklo. Během posledních dvou dní jsme se dočkali oficiálních oznámení z deseti různých týmů. V samostatných článcích jsme se věnovali těm největším, tentokrát si je ale hezky všechny shrneme, pokud rádi sledujete širší škálu týmů a rádi máte přehled.
coldzera
coldzera
Zdroj: 00Nation

Přestupové dvoudenní období odstartovala v pondělí německá organizace BIG. V rámci rozsáhlých změn v B týmu nastoupí do třetí sezóny WePlay Academy League tři nadějné posily ve věku 19 až 20 let. s1n, hyped a navrátilec Krimbo už mají za sebou první BO2 duel, ve kterém dokázali sebrat mapu NAVI Junior.

Když zůstaneme u akademií, tak zásah byl potřeba udělat i u dvojnásobných šampionů zmíněné ligy, MOUZ NXT. Sniper torzsi byl totiž povolán do hlavního týmu namísto posazeného acoRa, který však nezamířil do akademie, jejíž novou posilou se stal polský střelec mhL. V kádru MOUZ NXT jde již o třetího polského hráče.

V pondělí 3. ledna se to ale teprve rozjíždělo. Po páté hodině odpolední totiž G2 Esports oznámili očekávaný příchod m0NESYho, ačkoliv představení bylo naplánováno na 7. ledna. Na sociálních sítích oblíbený šéf Carlos Rodriguez už ale nemohl vydržet a vše vypálil po své ose. Změny to ale nemusí být poslední.

Aby toho nebylo málo, tak jen o hodinu později byla zase představena estonská hvězda ropz v kádru FaZe Clanu. Další očekávaný přestup, který ale spolu s m0NESYm do G2 patří mezi ty nejzajímavější. Zajímavostí je, že se ropz snažil do FaZe dostat už před 7 lety, kdy předváděl trickshoty v dobách hraní Call of Duty.

S oficiálním oznámením se vytasila také norská organizace SKADE, kterou všichni známe díky bulharské sestavě. Do ní po rozpadu konkurenčních Fiend zamířilo zkušené duo bubble, dream3r, kterým udělali místo Duplicate a KalubeR. O budoucnosti dalších hráčů sestavy Fiend zatím nejsou žádné informace.

Na severu ještě zůstaneme, protože velkou přestavbu chystá organizace 00Nation. Ta se bude držet podpory Brazilců, lídrem nové sestavy se stal někdejší TOP 1 hráč světa coldzera. Sestava je sice aktuálně pětičlenná, ale minimálně kNgV- by měl v týmu skončit a chystají se příchody dvojice malbsMd, try.

Abychom to z norské scény měli všechno, tak své nové posily představil tým 777 Esports. Jelikož konkurenční Apeks jde severskou a ne ryze norskou cestou, tak právě 777 by měli být místní jedničkou. Pomoci k úspěchům by v roce 2022 měli Grusarn a H4RR3, dvě dobře známá jména nižších pater scény.

Oklikou se vracíme do Polska, jen to nebude do tábora týmu, odkud odešel mhL do MOUZ NXT, tedy AGO. Nekompletní totiž byla Wisla Krakow, která zalovila pro změnu do kádru Anonymo Esports a PACT. Novými posilami jsou snatchie a Sobol, jenž by měli dovést krakovský tým na pozici polské jedničky.

Závěrem se dostáváme do zámoří, konkrétně k Evil Geniuses. Kolem EG se spekuluje o zajímavých jménech, která by měla být brzy přivítána, ještě před tím ale přišlo rozloučení s jednou velkou postavou americké scény. Po pěti titulech s EG se loučí někdejší Major šampion tarik. Content King je zpět ve hře!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.