Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Premier opět SINNERS uniká. V semifinále kvalifikace nestačili na Bad News Eagles

20. 3. 2022 | 09:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Tenhle víkend je pro českého fanouška CS:GO opravdu náruživý. Do finiše se blíží uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava, kde se kromě českých a slovenských týmů představí mimo jiné i šampion STYKO, vedle toho vám ale na našem sekundárním Twitch kanále naservírujeme play-off TWR Eastern European Masters s účastí SINNERS. Hrát se bude o postup do slavné série BLAST Premier.
Adam "NEOFRAG" Zouhar na MČR 2021
Adam "NEOFRAG" Zouhar na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone

Česká  špička po celý víkend bojuje o účast na prvním velkém domácím turnaji sezóny, kde už čekají SINNERS a ENTERPRISE. Minimálně hříšníci se však o tomto víkendu nenudí, protože kromě pokračování Pinnacle Cupu vykročili také do TWR EE Masters, kam obdrželi pozvánku díky triumfu na MČR 2021. O místenku bojovali také finalisté MČR z ENTERPRISE, ti ale v rozhodujícím duelu nestačili na OneTap Gaming.

Právě proti této rumunské sestavě započala cesta hříšníků. OneTap sice platili za největšího outsidera skupiny A, hříšníky ale potrápili a ti se na výhru 16:14 museli hodně zapotit. SINNERS poté čekal souboj o výhru skupiny proti Eternal Fire, jednomu ze dvou účastníků z TOP 30, který navíc chytá dobrou formu.

SINNERS dokázali vstoupit do zápasu mnohem lépe, Turkové ale rovnali a rozhodovat muselo až několikáté prodloužení. Ve čtvrtém overtimu to hříšníci dotáhli do vítězného konce a po výhře 28:25 se mohli těšit na nedělní výzvu. K postupu nejvíce přispěl forsyy, který za dvě mapy nastřílel neuvěřitelných 70 killů.

    Sobotní skupina B určila, že se v nedělním semifinále od 13:00 SINNERS utkají s Bad News Eagles, kteří dokázali vyřadit Nexus Gaming a BLUEJAYS. Z prvního místa postoupili SKADE, jenž jsou dost možná největším favoritem celé kvalifikace. Hříšníci ale jistě chtějí Bulharům vrátit loňskou finálovou porážku.

    Také u rozuzlení šampionátu východní Evropy bude náš živý přenos, startující ve 13 hodin. Pokud SINNERS zvládnou první semifinálový duel, tak se můžete těšit na celodenní přenos, jenž vyvrcholí finálovým soubojem o postup do BLAST Premier. Nezapomeňte tak přijít fandit do chatu na Twitch kanál PLAYzoneUP.

    Harmonogram play-off:

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.