Přejít k hlavnímu obsahu

Vitality a G2 kralovali, Liquid se zachránili. První týmy opouští Antverpy

11. 5. 2022 | 10:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Team Vitality a G2 Esports jsou prvními celky, které postoupily do další fáze PGL Majoru v Antverpách. První jmenovaný celek si poradil s překvapením z forZe, zatímco šestý tým světa přehrál ENCE. Na druhé straně tabulky skončili se skóre 0:3 Renegades a 9z. Během třetího hracího dne vykrystalizují další tři postupující mančafty a tři, pro které belgická cesta skončí.
Apex slaví vítězství
Apex slaví vítězství
Zdroj: Joao Ferreira | PGL

G2 Esports dali zapomenout nepřesvědčivým výkonům během kvalifikačního turnaje a na samotném Majoru válí. Celek kolem hvězdného Nikoly „NiKo“ Kovače po třetím vítězství na turnaji postoupil do Legends Stage. Poslední zářez si mezinárodní tým připsal proti ENCE, když prohrál pouze obrovsky těsnou druhou mapu. Finská organizace tak ve středu nastoupí k dalšímu zápasu postup proti Bad News Eagles.

Druhou pěticí, která se zařadila bez jediné prohry mezi legendy, jsou Vitality.  Dánsko-francouzská skvadra si ve třech mapách poradila s překvapením z forZe. Tým ze začátku třetí světové desítky favorita dlouho trápil. I díky perfektnímu výkonu Emila „Magisk“ Reifa nakonec Vitality ruskou překážku zdolali.

Slavná značka Renegades nedorazila do Belgie v ideální formě. Australský mančaft žádného ze svých soupeřů neohrozil a ze čtyř map nevyhrál jedinou. Poslední hřebíček do pomyslné rakve přišel v souboji s mongolskými IHC. Ti se od ve středu od 12:00 ukáží v dalším zápase o přežití s Imperial.

Mezi největší zklamání dosavadního průběhu PGL Majoru patří Liquid. Severoamerická organizace míří dlouhodobě vysoko, v Belgii se však trápí. Jednička NA nastoupila se skóre 0:2 proti 9z. Mix z Jižní Ameriky vzdoroval, po dvou mapách s výsledkem 11:16 však letí domů.

Za očekáváním je také nejúspěšnější organizace historie Counter-Striku. Astralis nastoupili před Majorem na vzestupnou trajektorii a byli pasováni na jednoho z hlavních favoritů na postup. Proti brazilským MIBR se dánská letka dostala do rychlého vedení 12:3, o které se na konci zápasu musela strachovat. Úspěch se nakonec dostavil a Astralis se utkají v BO3 sérii o Legends Stage s týmem Spirit.

Lukas "gla1ve" Rossander
Lukas "gla1ve" Rossander
: Stefan Petrescu | PGL

Severoamerický Counter-Strike dnes přijde o další naději. Buchholz systém proti sobě nasadil Liquid a Complexity. Favorit je jasný, druhému jmenovanému celku se herně nedaří a druhé vítězství by bylo velikým překvapením.

Zajímavý bude také mač mezi forZe a Outsiders. Oba východoevropské celky se chtějí vyhnout páté sérii. Speciální bude zápas pro Evgeniye „FL1T“ Lebedeva, jenž v říjnu 2021 opustil forZe a následně obléknul dres Virtus.pro (nyní Outsiders).

Přímý přenos zápasu můžete sledovat na oficiálních streamech PGL  - PGL a PGL_csgo. Česko-slovenský komentář pak přinese Eleaguecz.

Harmonogram třetího dne PGL Major Antwerp
ČasFormátTýmy (skóre v turnaji)
12:00BO3Astralis - Spirit (2-1)
12:00BO3Imperial - IHC (1-2)
15:45BO3forZe - Outsiders (2-1)
15:45BO3Complexity - Liquid (1-2)
19:30BO3ENCE - Bad News Eagles (2-1)
19:30BO3MIBR - Eternal Fire (1-2)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).