Přejít k hlavnímu obsahu

Díky Tváři Twitche jsem se zviditelnil, říká vítěz LiveOliverr

7. 6. 2022 | 11:30 Rozhovor
Věnoval se vyučování komunikace, teď už 4 roky streamuje a dělá to, co ho baví. V roce 2020 se zúčastnil Tváře Twitche od Madmonqu, kterou vyhrál. Teď je z něj porotce pro letošní ročník a na soutěžící se vážně těší, říká LiveOliverr.
LiveOliverr
LiveOliverr
Zdroj: LiveOliverr - se svolením

Vyhrál jsi minulý ročník Tváře Twitche a sebral tak korunu Patrikovi. Byl jsi výsledkem překvapený? 

Výsledkem jsem byl rozhodně překvapený, účastnil jsem se totiž i první řady, kde jsem se dostal do finále. Musím říci, že ostatní účastníci byli skvělí, možná proto jsem druhé účasti nedával takovou šanci. Na Twitchi vystupuji necelé 4 roky jako Oliver, obsahově zastávám pozici variety streamera, kdy mimo hraní videoher všeho druhu pochopitelně řešíme i aktuální dění ve světě a velmi zvláštní bytosti, které se na internetu vyskytují.

LiveOliverr
LiveOliverr
Foto: LiveOliverr - se svolením

Od dob tvé „korunovace“ uplynuly skoro 2 roky – změnilo se něco za tu dobu? Pozoroval jsi po vítězství nějaký značný posun a růst?

Změnila se neuvěřitelná spousta věcí! Tvář Twitche mi dala možnost se zviditelnit, což bylo jasným důvodem, proč se do této soutěže zapojit. Krátce po výhře se vyselektovali lidé, kterým můj (ne)humor imponuje a právě na těchto lidech jsme postavili vysněnou komunitu. Občas člověk potřebuje trochu pomyslné záře reflektorů na pleš, aby se z průměru sledujících, který čítal pár desítek, stal desetinásobek. V současné době se blížíme ke 400 lidem v průměru, což je stále na české poměry nezanedbatelné číslo, na které by mi dost pravděpodobně trvalo dosáhnout dlouhou dobu. Takto se můžu na plný úvazek věnovat tomu, co mě doopravdy baví a civilní práci jsem si ponechal pouze jako částečný úvazek, jako takovou berličku, aby mi nezakrněl mozek.

Od soutěžení ses letos přesunul ke stolu poroty. Bude to tvoje první hodnocení něčeho tak významného, jako je TT?
Bude to moje absolutní poprvé mrk, mrk, nicméně v dnešních dnech se pomalu, ale jistě dostáváme k hodnocení prvních přihlášených na základě medailonků a live-streamů, kde se soustředíme na komunikaci streamera s chatem, vzhled streamů a hlavně zápal. Musím se každopádně přiznat, že jsem nečekal, že tato pozice bude natolik obtížná, protože už po shlédnutí několika streamerů vím, že finálová skupina bude stát za to.

LiveOliverr
LiveOliverr
Foto: LiveOliverr - se svolením

To věříme! A co ty? Máš někoho, koho bys třeba rád viděl? Někoho, kdo je dobrý a má šanci to posunout dál?

Přiznám se, že mám zatím pár adeptů, kteří za mě osobně překonávají CzechCloudovo „2 s potenciálem“ (směje se), nicméně v současné chvíli jsou přihlášky otevřeny až do 12.6., tedy je dostatek času na takto rezolutní vyjádření.

Jaký pocit máš z ostatních porotců? Twitch komunita si dělá legraci z Czechclouda, co si o tom myslíš?

Respektuji je a je mi neuvěřitelnou ctí sedět po jejich boku. Je pro mě stále zázrakem, jak se z jejich fanouška, který se před 4 lety dostal ke streamu jako slepý k houslím, stal kamarád a kolega. K otázce na CzechClouda bych se rád zeptal proti otázkou – z koho si Twitch nedělá legraci?

Máš nějaké tipy a triky, které bys přihlášeným streamerům poradil?

Vím, že to, co teď zmíním, bude cliché, každopádně zůstaňte sebou samým, nevolte obsah záměrně jiný po dobu hodnocení a zbytečně nepanikařte, že na vás koukáme a pokračujte v tempu, které vám narušujeme zákeřnými otázkami (no dobře, možná přeháním). Rozhodně doporučuji si vypnout Chat pouze pro sledující, nastavit si zvuk tak, aby vás hudba/hra nepřekřikovala a doporučuji si nastavit kompresor na mikrofon, po některých hlasitých výkřicích člověka opravdu začíná bolet hlava (znovu se směje).

LiveOliverr
LiveOliverr
Foto: LiveOliverr - se svolením

Děkujeme za rozhovor. Vzkázal bys ještě něco divákům domácích streamerů?

Zůstaňte báječní, podporujte svoje lokální streamery a i přes to, že váš oblíbenec nevyhraje, zachovejte chladnou hlavu –⁠ toxicita v takto malém rybníčku nemá místo. Samozřejmě hodně štěstí všem přihlašeným! Vidíme se brzy.

Štítky: Twitch, MADMONQ
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.