Přejít k hlavnímu obsahu

Další otevřené dveře vedoucí na Samsung MČR se zaklaply. Kdo prošel kvalifikací tentokrát?

7. 6. 2022 | 20:23 Brawl Stars Turnaj
Třetí ročník Samsung MČR v Brawl Stars nám pomalu klepe na dveře. Za sebou máme první sérii, jejíž finále vítězstvím opanovali Sampi. V druhé sérii ale Sampi trochu zaškobrtli a na vítězství to tentokrát nestačilo.
Kvalifikace dopadla pro tým Hi velmi úspěšně.
Kvalifikace dopadla pro tým Hi velmi úspěšně.
Zdroj: PLAYzone

Hra Brawl Stars je ke kompetitivnímu vyžití jako stvořená. Je to jedním z hlavních důvodů, proč je tento populární titul pro více hráčů na Samsung MČR už tradiční stálicí . Před nedávnem skončilo první finále turnajové série, kde tým Sampi.Tipsport absolutně rozdrtil protivníky z Hi, na body 3:0 , a odnesl si 1 800 Kč. Oba týmy se se po hlavě vrhly i do druhé série Samsung MČR v Brawl Stars. Tentokrát ale pro změnu dominovali hráči týmu Hi, kteří Sampi porazili 2:0 a získali tak první místo a slušnou porci MČR bodů. Druhé místo vybojovali Sampi a třetí pak F/A HAD. Spolu s nimi postoupili ENTERPRISE esports, protože se hrálo na na čtyři místa. Více informací o letošním turnajovém systému pro MČR najdete v našem předchozím článku. O sdílení pohledu na proběhlou kvalifikaci jsme požádali i našeho komentátora, Skeriho.

V první kvalifikaci této série jsme viděli podobný obrázek (a stejnou top4) jako na posledním vysílaném finále. Jak se zdá, největší boj nás letos čeká mezi Sampi a mixem Hi, který si před Mid-seasonem výrazně říká o angažmá v některé z domácích organizací. Scéna se po dlouhé pauze začíná stabilizovat, a tak nám příští turnaj a finále mohou napovědět rozložení sil v boji o letošní titul,
říká Skeri.

Turnaj probíhal ve formátu Power Match na tři body na třech mapách, přičemž samotné mapy byly předem dány. Ve finále jsme mohli vidět Sneaky Fields, Double Swoosh a Dueling Beetles. Na zápas platil ban pro nejnovější z postav, Bonnie. Její rarita byla hodnocena jako Epic, ona sama pak byla hybridem, což znamená, že může přepínat ve dvou podobách s různými schopnostmi. Vyšla v den zápasu, a tak byla pro zachování férovosti boje zakázána.

Další kvalifikace nás čeká už 9.6. od 18:00 a do finále turnajové série znovu postoupí čtveřice nejlepších týmů. Samotné finále série se bude konat 13. června, sbírat body můžeme doporučit všem – právě ty totiž rozhodnou o tom, kdo se podívá do Vodafone PLAYzone arény na grand finále MČR. To proběhne 13. - 14. srpna a zajímavé bude nejen pro hráče. Do arény totiž mohou návštěvníci přijít zdarma a nejlepší hráče v republice sledovat přímo v akci. To samé samozřejmě platí i o komentátorském stanovišti, kde se budete moci na Skeriho a jeho kolegy podívat podobně, jako v pavilonu vzácných květin. Bude ale bezpečně umístěn za ochranným sklem. Chápeme sice, že na osobnost takového typu by si fanoušci rádi i sáhli, podobně jako na kominíka, pro štěstí, Skeriho ale musíme před náporem dychtivých Brawl Staristů chránit. Stůj co stůj. 

Štítky: Brawl Stars, MČR
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.