Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS měli namále proti outsiderům. Zakončí první polovinu sezóny titulem?

13. 7. 2022 | 12:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Letní pauza je ve spoustě týmů již dlouhou dobu vyhlížena především kvůli přestupům. Několikatýdenní přestávka je totiž ideální příležitostí zasáhnout do soupisky a pořádně vyladit formu na vrcholné turnaje letošní sezóny. Nejinak je tomu i u SINNERS, kteří ale ještě potřebují dohrát Sazka eCUP, než přivítají svoji novou posilu. Aktuálně se již nacházejí v TOP 4.
CS:GO tým SINNERS
CS:GO tým SINNERS
Zdroj: SINNERS Esports

Sazka eLEAGUE pro letošní sezónu představila novinku s názvem eCUP. Ten se odehrává mezi jednotlivými splity, těsně před letní turnajovou přestávkou. O vůbec první titul nové soutěže se již od neděle pere osmička účastníků Sazka eLEAGUE a čtveřice nejlepších týmů eLEAGUE Open Spring. Kolem a kolem, z domácí špičky na turnaji chybí pouze Sampi.Tipsport, takže jde o poslední velké měření sil první poloviny sezóny.

Z dvanácti účastníků postoupila osmička do čtvrtfinálového kola, kde se již zapojí i ty nejlepší týmy u nás. Dynamo Eclot bohužel nestačilo na eSubu, když do zápasu nastoupilo se dvěma náhradníky, jelikož Filip „K1-FiDa“ Dvořák a Lukáš „capseN“ Koláčný už jsou na dovolených. Stejně tak vypadla sestava Entropiq Prague, u níž se během léta očekává, že minimálně k dílčím změnám v kádru určitě dojde. ENTERPRISE „v suchém triku“ vyřadili Dark Tigers, zatímco SINNERS se překvapivě se svým soupeřem zapotili.

Vyzyvatelem šampiona a dlouhodobé české jedničky byl tým s názvem Outsiders23. Na jeho soupisce najdeme hráče, jež se v jiných soutěžích představili pod organizací Orde Samurai. Zkušeného snipera Kristiána „heikkoL“ Garberu doplnily známé mladé pušky Tomáš „system“ Zemko a Filip „Darber“ Böhm, a také další dosud neprobádané talenty domácí scény. Vedle Dominika „gR0HAX1N“ Karpíška scéna objevuje také Jana „pandi7o“ Holák. Ten proti SINNERS zazářil a statisticky dokonce usiloval o MVP celé série.

Jak se to stalo? Každý očekával, že domácí jednička si se sestavou bez organizace pohraje a hravě ukončí její počínání v turnaji. Mladá krev ale zlobila, a nebýt Davida „forsyy“ Bílého na Mirage a Maxe „SHOCK“ Kvapila na Vertigu, tak se mohlo schylovat k neuvěřitelnému překvapení a selhání mistra. SINNERS nevycházely CT strany a obě mapy musely jít až do prodloužení! V obou případech ale hříšníci zvítězili 19:16, čímž odvrátili vypadnutí. „Připadalo snad někomu, že to nemáme pod kontrolou?“ znělo po zápase na týmové fanpage.

Poslední turnaj v roli hráče tak pro Tomáše „Tomkeejs“ Tomku s odřenýma ušima pokračuje. Se svými parťáky vyzve v dnešním semifinále od 16:00 eSubu, která už dlouhé měsíce prahne po medaili. Ve druhém zápase se posílená sestava Cryptova utká s ENTERPRISE, jenž mají nevyřízené účty se SINNERS a nebudou chtít ve finále chybět. Vyvrcholení Sazka eCUPu proběhne ve čtvrtek, sledovat jej můžete na Twitchi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.