Přejít k hlavnímu obsahu

Druhý hrací den ENTERPRISE nevyšel. O postup ze skupiny budou ještě bojovat

20. 7. 2022 | 16:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Nejhlavnějším tématem posledních týdnů je letní hráčská přestávka. Ne každého ale čeká dobíjení baterek před nejdůležitějšími turnaji druhé poloviny sezóny. I když Tier 1 scéna bude měsíc spát, tak fanoušci stále budou mít co sledovat. Tři české týmy bojují o více než milion korun.
Robert „manguss“ Kasper
Robert „manguss“ Kasper
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Dynamo Eclot, eSuba a ENTERPRISE se rozhodli nelenit a přijali pozvánku do turnaje 1xBet Series. Východoevropský počin nabízí prize pool 50 tisíc dolarů, které český trojlístek nechce nechat ladem, ačkoliv pro ty nejlepší bude soutěž trvat dlouhé dva týdny. Od pondělí bojuje dvanáctka týmů o postup ze skupinové fáze, z GSL pavouku však postupují nejen dva nejlepší. Všechna třetí místa totiž čeká ještě Last Chance.

V turnaji najdeme několik evropských celků z rozhraní první a druhé světové desítky. Papírově nejlépe na tom je ruský tým K23, který se před dvěma zásahy do sestavy letos vyškrábal dokonce až na 14. místo světového žebříčku. Právě tento celek byl nalosován do skupiny C, kde najdeme eSubu i DNE. Druhý jmenovaný měl jako první šanci vyzvat ruskou skvadru, střetnutí to však bylo neúspěšné a K23 zvítězili 2:0.

Další dva české týmy začaly svoji pouť poněkud úspěšněji. Esuba sice na úvodní mapě proti polské sestavě Illuminar Gaming ztratila nadějné vedení, zbývající mapy ale zvládla a sérii dokázala otočit. V zápase o první místo tak vyzve K23, zatímco Dynamo Eclot bude čekat polský oponent. Oba duely proběhnou ve čtvrtek.

Prvním soupeřem ENTERPRISE byli polští UNGENTIUM. Úvodní mapa Dust II EP hrubě nevyšla, ale následně složili dva reparáty a po výhře 2:1 dostali šanci vyzvat o postup další polský mix PALOMA. Tento zápas měl ale bohužel opačný průběh. ENTERPRISE první mapu vyhráli, soupeř však dokázal srovnat, a následně i zvítězit. Česká organizace tak nyní musí čekat na vítěze dalšího duelu UNGENTIUM vs. MASONIC.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo – 20 000 $
  • 2. místo – 10 000 $
  • 3. místo – 5 500 $
  • 4. místo – 3 500 $
  • 5. – 6. místo – 3 000 $
  • 7. – 8. místo – 2 000 $
  • 9. místo – 1 000 $
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.