Přejít k hlavnímu obsahu

České letní derby je tady! Dynamo Eclot vyzve eSubu v turnaji o více než milion korun

22. 7. 2022 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Letní turnaj 1xBet Series má před sebou poslední skupinový den. V tuhle chvíli již známe tři vítěze skupin a tím i první tři postupující do play-off, další trio určí páteční program. Ten nabídne vystoupení všech tří českých týmů v turnaji, dva z nich se dokonce utkají proti sobě!
capseN vs. blogg1s
capseN vs. blogg1s
Zdroj: Dynamo Eclot / PLAYzone

1xBet Series je zpestřením letní přestávky pro ty, kdo se rozhodl ještě, nebo už neodpočívat. Dynamo Eclot, eSuba a ENTERPRISE přijali pozvánku do turnaje o 50 tisíc dolarů a v tuhle chvíli mají za sebou první dva zápasy. Všechny tři celky jednou zvítězili a jednou prohráli, v pátek je tak čeká opravdu důležitý mač.

Překvapivým vítězem skupiny A se stal polský mix PALOMA. Ten dokázal na třech mapách porazit nejprve MASONIC a následně i ENTERPRISE. Česká organizace porazila jiný polský tým UNGENTIUM, a právě tento celek ještě jednou vyzve v pátečním decideru o druhé postupové místo. Nůž na krku ale EP nemají, protože díky speciálnímu formátu čeká všechna třetí místa ještě Last Chance skupina o dva sloty v play-off.

Pro české fanoušky je nejzajímavější skupina C. Roli jednoho z největších favoritů na titul potvrdil ruský celek K23, který porazil Dynamo Eclot i eSubu. Obě české sestavy si však dokázali poradit s Illuminar Gaming a v rámci pátečního programu se od 18:00 utkají v přímém střetnutí o místenku ve vyřazovací části. K poslednímu vzájemnému duelu došlo před dvěma týdny, kdy eSuba porazila oslabenou sestavu DNE.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo – 20 000 $
  • 2. místo – 10 000 $
  • 3. místo – 5 500 $
  • 4. místo – 3 500 $
  • 5. – 6. místo – 3 000 $
  • 7. – 8. místo – 2 000 $
  • 9. místo – 1 000 $
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.