Přejít k hlavnímu obsahu

To nejlepší z PlayStationu, aneb neuvěřitelné příběhy, které se skutečně staly

9. 10. 2022 | 08:00 Lifestyle
Od vydání první generace celosvětově oblíbené konzole PlayStation uběhlo již neuvěřitelných 28 let a je jen málo gamerů, kteří by za svůj život nedrželi charakteristický ovladač této konzole alespoň jednou v rukou a nesnažili se porazit zákeřného nepřítele, bosse nebo vyhrát ten nejtěžší závod. Příběhy související s „PSkem“ se objevily i u nás na PLAYzone a některé z nich jsou jen těžko uvěřitelné. Pojďme si připomenout ty nejzajímavější z nich.
To nejlepší z PLAYstationu, aneb Neuvěřitelné příběhy, které se skutečně staly
To nejlepší z PLAYstationu, aneb Neuvěřitelné příběhy, které se skutečně staly
Zdroj: Pxhere

Dárek ze záhrobí

Obrovská náhoda i štěstí zároveň potkaly nadšeného hráče, který při prozkoumávání půdy objevil dosud nerozbalenou první generaci PlayStationu. Konzole měla být dárek od jeho již zesnulého a trochu zapomětlivého dědečka. „ (Děda) kupoval dárky, aby je mohl v budoucnu věnovat, a zkrátka je zapomněl předat kvůli svému věku. Našli jsme mnoho neotevřených hraček a dárků, tohle byl jeden z nich,“ popsal svůj šťastný nález, který se rozhodl si ponechat a nerozbalovat ho. Celý příběh si můžete přečíst zde.

Bacha, bomba!

Náš druhý neuvěřitelný příběh se odehrál na letišti v americkém Bostonu. Někdo si totiž spletl poškozenou konzoli s bombou, kvůli čemuž muselo být letiště evakuováno.   Nečekaný poplach cestující vystrašil. Jeden z nich, Pam Lovano, popsal: „Měl jsem let v 6 večer a právě jsem se blížil k letišti. Když jsem vystupoval z auta, skupina lidí vyběhla s křikem, tak jsem nasedl zpět do auta. Neslyšel jsem, kvůli čemu křičí.“ Všechno nakonec ale naštěstí dobře dopadlo a bombový útok se nekonal. Bohužel není známo, o jakou generaci PlayStationu se jednalo, její stav měl být však způsoben poškozením a stářím. Podrobnosti naleznete tady.

PlayStation? Radši staré Nintendo! 

Nejnovější generace PlayStationu se stále, přestože oficiálně vyšla již skoro před dvěma lety, shání velice těžko a někteří hráči by za ni platili zlatem. Zcela opačný přístup však zvolil muž, který se rozhodl se své nové konzole vzdát, a to proto, aby si mohl koupit staré Nintendo 64 a na chvíli se tak vrátit do svého dětství. Nutno říct, že jeho manželka moc velkou radost z tohoto rozhodnutí neměla. Mám teď několik dětí a mám pocit, že z retro konzolí právě Nintendo 64 zajišťuje plno zábavy, a to hlavně pro malé děti se všemi svými skvělými 3D plošinovkami.  Hrál jsem se svým hochem Super Mario 64 a je to stejně skvělé jako v roce 1996,“ popsal muž. 

Tomu říkáme pořádná smůla!

Říká se, že blesk nikdy dvakrát neuhodí na stejné místo, ale i jednou to stačí, abyste o svou milovanou herní konzoli přišli. O takový příběh se podělil uživatel prostřednictvím Redditu. Odjel na týden pryč, do jeho domu uhodil blesk a PlayStation byl na škvarek. V komentářích mu ostatní sdělili, že to není zase tak ojedinělý případ. Asi již nemá moc cenu připomínat, že když odjíždíte na delší dobu pryč, je lepší nepoužívanou elektroniku raději odpojit ze sítě.

Vzhůru do Guinnessovy knihy rekordů 

Náš dnešní poslední případ možná není tak zajímavý, jako domnělá bomba na letišti, ale přesto musíme obdivovat, kolik práce musel svého tvůrce stát. Youtuber Zachary Hsieh, který na internetu vystupuje pod přezdívkou ZHC, vzbudil nemalou pozornost poté, co vytvořil repliku konzole PlayStation 5, která má ale do výšky pět metrů a váží neuvěřitelných 227 kilogramů. Za tento kousek si „vykoledoval“ zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Na projektu strávil přes 100 hodin svého času.