Přejít k hlavnímu obsahu

Účastí na každém Majoru se může pyšnit už jen jediný hráč. Kteří další jsou v těsném závěsu?

15. 10. 2022 | 13:24 Counter-Strike 2 Zajímavost
Na světě zbyl už pouze jeden hráč, který může říci, že si zahrál na doposud každém Major turnaji v historii. Není jim nikdo než dánský veterán Peter „dupreeh“ Rasmussen, jehož konto i s nadcházejícím IEM Rio Majorem čítá neuvěřitelných osmnáct Majorů. Krok s ním přitom do nedávna drželi ještě dva střelci, jeden z Dánska a druhý z Francie.
Peter "dupreeh" Rasmussen
Peter "dupreeh" Rasmussen
Zdroj: PGL Esports

Od dob nástupu Counter-Striku: Global Offensive jsme mohli být svědky celkově osmnácti nejprestižnějších turnajů - Majorů. V průběhu let jsme se kromě změny herního formátu rovněž dočkali i navýšení počtu účastníků z původních 16 na 24 nejlepších týmů z celého světa. Díky této změně, která proběhla v roce 2018, můžeme na každém Majoru vídat nejen více nováčků, ale také i majorových navrátilců.

A právě tím jediným pravidelným navrátilcem, který se může pyšnit účastí každého Major turnaje, je dánský matador Peter „dupreeh“ Rasmussen. Na jeho kontě tedy má všech osmnáct Major zářezů, z nichž dokonce čtyři vyhrál. O rekord v počtu odehraných Majorů se přitom ještě do nedávna dělil se dvěma hráči.

Prvním z nich byl jeho krajan a bývalý spoluhráč Andreas „Xyp9x“ Højsleth. Ten o možnost srovnání kroku přišel teprve nedávno, když se jeho celek Astralis neprobojoval na IEM Rio Major 2022 z RMR kvalifikace. Vůbec poprvé se na Major nepodívá ani francouzská legenda Richard „shox“ Papillon, který společně s Apeks vypadl z kola ven již při otevřené kvalifikaci. Počet odehraných Major turnajů se tak u těchto dvou hráčů zastavil na sedmnácti.

V těsném závěsu s šestnácti Majory je pak ještě čtveřice zkušených střelců. Jmenovitě se jedná o švédského veterána Olofa „olofmeister“ Kajbjera, dánského snipera Nicolaie „device“ Reedtze a dva prvotřídní  in-game leadery Dana „apEX“ Madesclaireho společně s Finnem „karrigan“ Andersenem. Zdali někteří z výše zmíněných hráčů svoji sbírku Majorů ještě rozšíří, se dozvíme nejdříve až příští rok v rámci BLAST.tv Paris Majoru.

 

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.