Přejít k hlavnímu obsahu

Konec jedné éry. Hylissang po pěti letech opouští Fnatic, nastoupí po boku Carzzyho

25. 11. 2022 | 17:35 League of Legends Přestup
Matyáš „Carzzy“ Orság již zná svého kolegu na botlane. Spolu s českým ADC bude v dvojici nastupovat legendární Zdravets „Hylissang“ Galabov. Bulhar po pěti letech ukončil své působení v týmu Fnatic, se kterým dvakrát ovládl nejvyšší evropskou soutěž a postoupil až do finále světového šampionátu. V MAD Lions bude chtít Hylissang napravit svou pošramocenou pověst po nepovedené sezóně.
Zdravets "Hylissang" Galabov
Zdravets "Hylissang" Galabov
Zdroj: Kirill Bashkirov/Riot Games (s povolením)

Na konci roku 2017 přišel do Fnatic bulharský support Zdravets „Hylissang“ Galabov. Hráč, který předtím reprezentoval bláznivý tým Unicorns of Love, přenesl svůj agresivní herní styl i do svého nového mančaftu a spolu s Rekklesem se rychle zařadil mezi nejlepší botlane Evropy. Hned ve svém prvním roce v černé a oranžové vyhrál Hylissang dvakrát LCS a byl u premiérové evropské účasti ve finále Worlds od úvodního MS v roce 2011.

Dlouhou dobu patřil Galabov mezi hlavní tahouny týmu. Jako vždy byly jeho výkony nevyrovnané, když mu to ale sedlo, zahrál světově. Dvanáctá sezóna už však taková nebyla.

Hylissangova forma šla postupně dolů, vše pak vyvrcholilo tragickým mistrovstvím světa. Tam patřil support FNC mezi nejhorší hráče turnaje a v jednu chvíli dokonce držel jeden nepopulární rekord.

O odchodu služebně nejstaršího hráče Fnatic se začalo spekulovat jen několik dní po jeho vypadnutí z Worlds, vše navíc podporovaly informace o posunutí Rúbena „Rhuckz“ Barbosy z akademie do hlavního týmu. První část je už oficiální.

Jen několik desítek minut po oficiálním konci Hylissanga ve Fnatic přispěchali s oznámením MAD Lions. Právě jejich dres totiž bude v roce 2023 oblékat jeden z nejzkušenějších hráčů evropského League of Legends. Na botlane bude bojovat po boku českého ADC Matyáše „Carzzy“ Orsága.

Sestava MAD Lions pro rok 2023:

 Jižní Korea Kim „Chasy“ Dong-hyeon
 Španělsko Javier „Elyoya“ Prades Batalla
 Belgie Yasin „Nisqy“ Dinçer
 Česká republika Matyáš „Carzzy“ Orság
 Bulharsko Zdravets „Hylissang“ Galabov

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).