Přejít k hlavnímu obsahu

Porazili světovou organizaci a ozvali se poprvé od MČR. Více již brzy, zní z tábora EP

16. 1. 2024 | 12:05 Counter-Strike 2 Spekulace
Na konci roku jsme informovali, že domácí špička už má kompletní sestavy na novou sezónu. Nedořešená však zůstala situace v ENTERPRISE, kde nastalo dvouměsíční komunikační ticho.
Michal „leckr“ Kadlíček na Tipsport MČR CS 2023
Michal „leckr“ Kadlíček na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

ENTERPRISE od svého vzniku posbírali na domácí Counter-Strike scéně celou řadu úspěchu, organizací prošly hvězdy jako Matúš „MATYS“ Šimko, Erik „The eLiVe“ Sith nebo David „forsyy“ Bílý. Rok 2023 byl však z výsledkového pohledu tím nejméně vydařeným a čekalo se, jakým stylem vlétnou do nové sezóny.

Žádný humbuk se ale nekonal, zatímco všichni konkurenti už mají své sestavy kompletní. Organizace až do včerejšího dne mlčela, od vyřazení ve skupinové fázi Tipsport MČR CS na svých kanálech ENTERPRISE nezveřejnili jediný příspěvek spojený s Counter-Strike sekcí. Nikdo tak nevěděl, jaká bude budoucnost.

Jedinou oficiální změnou je doposud odchod Lukáše „capseN“ Koláčného. Ostřílený sniper ukončil 10. ledna svoji dlouholetou kariéru, ve které si kromě EP prošel také BRUTE, Entropiqem nebo Dynamem Eclot. Ze strany organizace však žádné rozloučení nepřišlo. Nic na tichu dlouho neměnily ani kvalifikace na Major, kde se jméno ENTERPRISE objevuje. V posledním, čtvrtém turnaji chybí také Michal „leckr“ Kadlíček.

Na absenci jsme se zeptali přímo zkušeného kapitána, ten se ale rozhodl situaci nijak nekomentovat. Jeho tři loňští spoluhráči přitom zazářili, když s náhradníky a bez tréninku ukončili naděje movité organizace BLEED, jejíž CS2 sekce patřila k největším favoritům kvalifikace. O postup dále budou EP bojovat dnes.

Právě v souvislosti s obřím skalpem se ENTERPRISE konečně ozvali svým counter-strikovým fanouškům. „CS2 sekce je v tuto chvíli nekompletní a hraje s náhradníky,“ zní na sociálních sítích. S týmem všechny kvalifikace hraje Matěj „twist“ Petráš, zatímco leckra včera nahradil Filip „K1-FiDa“ Dvořák. Finální podoba sestavy pro rok 2024 podle všeho není ještě hotová. Přesto EP mohou dnes získat gigantický úspěch.

Sestava ENTERPRISE v kvalifikaci:

 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Česká republika Robert „manguss“ Kasper
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Matěj „twist“ Petráš
 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.