Přejít k hlavnímu obsahu

Gól, tři body a čas na Counter-Strike, hlásí hvězda Arsenalu po unbanu od Valve

31. 1. 2024 | 20:05 Counter-Strike 2 Lifestyle
Fotbalový útočník Gabriel Jesus patří mezi brazilskou generaci příznivců Counter-Striku. Spolu s Neymarem a dalšími reprezentanty si v minulosti zahráli dokonce i během srazu národního týmu. V posledních dnech ale Jesus řešil nemilou záležitost, obdržel totiž nečekaný VAC ban.
Gabriel Jesus
Gabriel Jesus
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Hraní videoher je oblíbenou odpočinkovou zálibou mnoha fotbalistů. Zatímco Antoine Griezmann holduje Fortnite a Football Manageru, tak Brazilci zbožňují Counter-Strike. Například pro Neymara není esport žádnou neznámou, je totiž velkým fanouškem týmu FURIA, který podpořil i na světovém turnaji v Paříži.

Po večerech aktivně hraje také jeho brazilský kolega Gabriel Jesus, jenž se vyžívá i ve sbírání kosmetických předmětů, takzvaných skinů. Jeho účet má díky nim hodnotu přes 900 tisíc korun. Od minulého pondělí však řešil nevídaný problém. „Můj účet dostal nespravedlivý VAC ban, můžete mi pomoct?“ ptal se na síti X.

Díky svému jménu se dostal až k samotným vývojářům, kteří zkontrolovali jeho účet a nyní mu udělili unban. Parádní zpráva navíc přišla po vyhraném zápase Arsenalu. „Zítřejší den patří CS,“ napsal oslavně. Zahrát si může i se svým spoluhráčem Oleksandrem Zinchenkem, který dokonce založil esportový tým.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.