Přejít k hlavnímu obsahu

Černý Samuraj Yasuke. Nový Assassin's Creed odvypráví život prvního Afričana v Japonsku

17. 5. 2024 | 10:00 Gaming
Společnost Ubisoft konečně přiblížila nový Assassin’s Creed Shadows, který hráče vezme do historického Japonska. Místo tradičních legend si však za hlavní hrdiny zvolila černého samuraje a japonskou dívku zběhlou v umění ninjů. Proč zvolili takové protagonisty příběhu?
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Zdroj: Ubisoft

Populární singleplayerová série Assassin’s Creed chystá své další pokračování. Destinací je země vycházejícího slunce v 16. století se skutečně historickými postavami. Hráči se mohou těšit na propletené příběhy Yasukeho a Naoe a jejich propojené osudy. Každý hrdina nabídne trochu jiný styl boje s vlastním progresem, skilly, zbraněmi a statistikami. Naoe se zaměří spíš na plížení a stealth, zatímco Yasuke bude dominovat v síle a otevřené konfrontaci. Autoři slibují, že budou na výběr různé způsoby, jak mise vyřešit.

První náhled nabízí otevřený svět s různorodou krajinou i ročními obdobími. Scenérie bude plná velkých měst, přístavů, hradů i japonského venkova. Vše navíc pojede na nejnovější verzi enginu Anvil. Přestože se některým hráčům může zdát výběr hlavní postavy poněkud kontroverzní, Yasuke byl muž pravděpodobně afrického původu, který sloužil jako sluha japonskému daimyō v 16. století, během období Sengoku. Neexistují však žádné historické spisy ani důkazy o tom, že by Yasuke někdy dostal titul samuraje.

Brooke Davies, stojící za režií nového dílu, poznamenala, že vývojáři vycházeli z toho, že se do Japonska dostal v roce 1579, a právě v této chvíli hra začíná. Zmínila se o vytvoření vztahu s řadou vlivných osobností této doby, včetně Nobunagy Ody, ale také s představiteli Portugalska či Jezuity. Jedním z hnacích motorů, proč pro příběh nového dílu Assassin’s Creed využít právě černého samuraje, pak byl prostý fakt, že on sám prozkoumával Japonsko a hráči tak mohou na tuto cestu vyrazit společně s ním.

Předprodej Assassin’s Creed Shadows už odstartoval, ale vydání padlo na 15. listopadu. Standardní edice se bude prodávat za 80 eur na konzolích a za 70 eur na PC a Macu. Za předobjednávku dostanete speciální quest. V nabídce jsou také gold, ultimátní a sběratelská edice obsahující další obvyklé bonusy včetně season passu, který láká na dvě rozšíření, a třídenního prioritního přístupu. Gameplay videa se dočkáme v červnu.

Zdroj: Ubisoft
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.