Přejít k hlavnímu obsahu

AORUS MČR Tour přivítá další individuálně zdatný mix. Kdo se nachází v sestavě Saurians?

17. 6. 2021 | 15:30 Counter-Strike 2
Kvalifikace v rámci Vodafone MČR v počítačových hrách jsou naprosto pro každého, není nutné mít například organizaci. Přesně takto se dala dohromady i pětice s názvem Saurians, která ovládla druhou kvalifikaci a má vyhlídky zaútočit na postup mezi elitu.
Saurian
Saurian
Zdroj: Google

O stříbrné sestavě eSuba Youngsters jsme se rozpovídali v předchozím článku, nyní nastal čas na samotného vítěze druhé kvalifikace, který je o krapet zajímavější a skrývá mnohá tajemství. Stejně jako v prvním turnaji, i zde uspěl tým bez organizace. Saurians ve složení FABULOUSS, TDH1, majky, loyd a warden se do druhého dne dostali ve velkém stylu, a jediný tým, který jim uštědřil dvojciferný počet bodů, byla sestava MSI Inside Games AC. Také čtvrtfinále bylo jednoznačnou partií pro Saurians a až v boji o postup se začal lámat chleba.

Jejich semifinálovým sokem byl tým Sazka.BRUTE EVO, tedy jedna z dalších akademií, která se chce přihlásit o slovo. Velkou zajímavostí je, že hlavní tým BRUTE se v kvalifikacích ani neobjevuje, takže o to důležitější výkony týmu s označením Evolution jsou. Oba týmy si dokázaly vzít mapu, takže musel rozhodnout až decider, který byl vskutku exkluzivní – Ancient. Na nové mapě si oba celky užily až až, rozhodnout muselo až páté prodloužení a celkově se odehrálo 58 kol. Jeden z hráčů tedy atakoval neskutečnou hranici 60 killů, a stejně se nacházel v táboře poražených. Sazka.BRUTE EVO měli nejednou šanci zápas ukončit, Saurians se ale zvládli zachránit.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Do finále sice vstoupili Saurians nezvládnutou koncovkou mapy Nuke, energie mladým hráčům však nescházela. Podruhé v krátkém sledu se dostali na Ancient, kde prokázali především svou individuální zdatnost. Mapa byla zakončena sérií devíti bodů v řadě, a tohle momentum si Saurians přenesli i na závěrečnou Mirage, která pro ně dopadla jednoznačně. Saurians je mixem hráčů, kteří mají zkušenosti například s 2. Tipsport COOL ligou, současně ale ukrývají i jméno, jež se zatím v podobných turnajích nikdy neukázalo. Kluci překypují mladickou dravostí a pokud jim šlape chemie v týmu, můžou být černým koněm turnaje, minimálně pro Challenger část.

Jak vypadá sestava Saurians?

 Česká republika Michal 'FABULOUSSS' Gorecki
 Česká republika Michal 'majky' Švancara
 Česká republika​​​​​​​ Tadeáš 'TDH1' Hron
 Česká republika​​​​​​​ Jakub 'warden' Horák
 Česká republika​​​​​​​ David 'loyd' Šefl

Štítky: AORUS, MČR, Saurians
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.