Přejít k hlavnímu obsahu

Baráž o ESEA Premier S38 začíná! Dokáží ENTERPRISE zazářit a napodobit SINNERS?

12. 7. 2021 | 16:49 Counter-Strike 2
ENTERRISE esports budou po skvělém tažení v play-off ESEA Advanced, kde skončili třetí a obdrželi 3000 dolarů, hrát i baráž o druhou nejvyšší ligu ESEA s názvem Premier. K vysněnému a senzačnímu úspěchu jim chybí dvě výhry, na úvod se ale potkají s papírově nejlepším týmem.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE po prohře 0:2 s DBL Poney nemusí vůbec smutnět. V celé ESEA Advanced S37 skončili na třetím místě, obdrželi pěkných 3000 dolarů a hlavně získali pozvánku i do baráže o ESEA Premier S38. V této druhé nejvyšší lize od portálu ESEA hráli nedávno i SINNERS, kteří se zní pak dokonce senzačně kvalifikovali do ESL Pro Leaugue.

V celé baráži nalezneme hned 8 týmů, z nichž polovinu tvoří party od druhého do pátého místa v ESEA Advanced S37, jmenovitě jde o DBL Poney, ENTERPRISE, SKADE a pak vítěze pondělního duelu bankaPEPSI/PACT. Tyto čtyři týmy doplní stejný počet těch, kteří nedopadli vůbec podle očekávání v ESEA Premier S37. Budou to Anonymo, Sprout, Apeks a sAw. Formát je zcela jednoduchý. Hraje se systémem dvojité eliminace, kde po jedné prohře ještě není konec. Na čtyři nejlepší čeká ESEA Premier S38, zbytek se bude muset smířit s ESEA Advanced S38.

Náš česko-slovenský zástupce je bezesporu jedním z největších outsiderů celé baráže. Jak se však ukázalo již v play-off Advanced, nic není nemožné. Do karet Erika "The eLiVe" Sitha a spol. ale bohužel nehraje soupeř, jímž pro první kolo budou v pondělí Sprout. Ti sice naprosto selhali v Premier, stále to ale jsou jedni z největších kandidátů na celkové udržení se. Německý tým, který si zahrál i na IEM Cologne, se může spoléhat zejména na Josefa "faveN" Baumanna, i další hráči jsou ale skvěle vybaven í a zkušení. Doufejme ale, že se hráči v červenobílém triku na své soky dobře připraví, svou hrou je překvapí a vytěží co nejvíce z role toho, který nemá co ztratit. Jsou to totiž Němci, kteří musí zvítězit, prohra proti 126. celku světa by byla obrovským zklamáním. 

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.