Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalá finská CS:GO hvězdička se přidala ke ScreaMovi a podepsala v týmu Liquid

26. 2. 2021 | 14:54 VALORANT
Team Liquid nezažívá úspěšné období a situace si žádala změnu. Se základní sestavou se loučí in-game leader a na jeho místo přichází někdejší vycházející CS:GO hvězda, která nemohla naplno rozvinout kariéru kvůli nezaviněnému banu z mládí. Ve Valorantu mu ale nic nebrání.
Jamppi
Jamppi
Zdroj: Jamppi

Team Liquid vstoupil na VALORANT scénu loni v srpnu, konkrétně akvizicí anglického týmu fish123 a bývalého CS:GO oblíbence Adila 'ScreaM' Benrlitoma, známého jako "headshot machine". Ve dvou případech Team Liquid skončil na velkém turnaji třetí, když ale v showmatchi Best in the West hráči rozmetali G2 Esports jednoznačně 3:0, začaly se vkládat naděje i na ty nejvyšší příčky v Evropě. Od té doby to jde však s týmem z kopce.

Na First Strike překvapivě již ve čtvrtfinále překvapivě Liquid podlehli budoucím šampionům z Heretics a v prvních kvalifikacích na VALORANT Champions Tour neuspěli. Nyní před nimi stojí poslední možnost postoupit na velký turnaj sezóny, do níž ale nastoupí v pozměněném složení. Na lavičku byl oficiálně posazen dosavadní kapitán Adam 'ec1s' Eccles a tým jako novou posilu přivítal Eliase 'Jamppi' Olkkonena. Finský ostrostřelec se zhostí role hlavního snipera a ScreaM se vrátí ke své milované Reyně. Kdo tým nově povede, je zatím neznámé.

Příběh 19letého hráče tak konečně dostává nový impulz. Fin přechází na VALORANT ze CS:GO, ve kterém se nemohl účastnit Majorů. V mládí totiž prodal jeden svůj Steam účet, jenž byl posléze zabanován, což ale plně prokázat nešlo, takže Valve mu vystavilo jasnou stopku. Jamppi se snažil soudit, ale neúspěšně. I přesto si však zahrál například za ENCE. Snaha je přechodem na titul od Riot Games u konce a Jamppi může konečně naplno prokázat svůj nesporný talent, za který byl v CS:GO obdivován. Potenciál má totiž na to, aby bojoval s nejlepšími.

Aktuální složení VALORANT týmu Liquid:

 Velká Británie Dom 'soulcas' Sulcas
 Velká Británie James 'Kryptix' Affleck
 Velká Británie Travis 'L1NK' Mendoza
 Belgie Adil 'ScreaM' Benrlitom
 Finsko Elias 'Jamppi' Olkkonen

 Velká Británie Connor 'Sliggy' Blomfield – trenér
 Velká Británie Adam 'ec1s' Eccles – na lavičce

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.