Přejít k hlavnímu obsahu

Do velkého mezinárodní turnaje dostali vedle SINNERS a Entropiq pozvánku také ENTERPRISE

8. 9. 2021 | 19:49 Counter-Strike 2 Preview
Další turnaj od Eden Esports nese jméno Malta Vibes Knockout Series #2. Druhý ze šesti turnajů o 50 tisíc dolarů zná všech 40 pozvaných týmů, mezi kterými nechybí ani jedna česká a jedna slovenská vlajka. Naše scéna nemá jen SINNERS, tak snad i druhý zástupce ukáže, zač je toho loket!
Malta Vibes
Malta Vibes
Zdroj: Eden Esports

Do první části letošní série Malta Vibes nemohli SINNERS nastoupit, protože se jim kryla s ESL Pro League. Nyní jsou ale připraveni a vysloužili si rovnou pozvánku do druhé fáze, tedy TOP 16 celého turnaje Knockout Series #2. Hříšníci se v pondělí poprvé posunuli do TOP 20 světového žebříčku a podobné pozvánky budou čím dál tím častějším jevem. Kromě SINNERS obdrželi pozvání také Entropiq, největšími jmény jsou FURIA a ENCE.

Formátem každého turnaje Malta Vibes je jeden velký Single Elimination pavouk, ve kterém se 32 týmů bije o postup mezi nejlepších osm, které následně doplní pozvaná špička, v níž poprvé nechybí ani SINNERS. Ve zbylých 32 týmech ale premiérově najdeme také dalšího zástupce z naší scény, ENTERPRISE esports po postupu do ESEA Premier poskočili do TOP 100 a nyní jsou za své účinkování v Evropě oceněni první zajímavou pozvánkou.

Nejvýše nasazeným týmem dle HLTV žebříčku je ve "Stage One" akademie mouz NXT, následovaná Lyngby Vikings, Young Ninjas a Team Unique. Jinak jde o celky mimo TOP 50, což je úroveň, které by se ENTERPRISE začali rádi rovnat. Zapomínat ovšem nemůžeme ani na jména jako Eternal Fire, která se sice v žebříčku nenacházejí vysoko, ale kousat jistě budou. Tak či onak věříme, že EP se od příštího týdne ukáží v dobrém světle.

Malta Vibes Knockout Series #2
Malta Vibes Knockout Series #2
Zdroj: Eden Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.