Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE měli na dosah důležitou výhru nad TOP 40 týmem světa, padli však v prodloužení

1. 9. 2021 | 10:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Pouť týmu ENTERPRISE ligou ESEA Premier pokračovala tohle úterý třetím zápasem. Domácí zástupce v druhé nejvyšší soutěži světa se konečně představil opět v plném složení, šance na výhru tedy byly nemalé. Po velkém boji ale EP bohužel padli nejtěsnějším možným rozdílem.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

ENTERPRISE esports vstoupili do 38. sezóny ESEA Premier parádní výhrou nad týmem Apeks, do druhého duelu s ukrajinskou Akumou bohužel nemohl naskočit Adejis a EP bohužel padli po třech mapách. Vyrovnanou bilanci výher a proher chtěli opět převážit na zelenou stranu v duelu třetím, kde je čekal portugalský tým SAW.

Tuhle partičku si mohou fanoušci domácího CS:GO pamatovat ze zápasů proti SINNERS na začátku roku. Největší hvězdou aktuálně 40. nejlepšího týmu světa je Tiago 'JUST' Moura, jinak jde o stálici evropské Tier 3 scény. Pro ENTERPRISE tak šlo o důležitý zápas v případném boji o play-off, kam by se určitě rádi podívali.

Série však začala nevalně, když SAW na svém Vertigu česko-slovenského soupeře válcovali a zvítězili jednoznačně 16:5. Na následném Infernu zase EP potvrdili svoji sílu a po úspěšném útoku dotáhli vedení 10:5 k výhře 16:11. Rozhodnout tedy musel Ancient. Portugalský soupeř měl lepší první polovinu zápasu, ENTERPRISE se ale za útok také předvedli v hodně dobrém stylu a poslali zápas do prodloužení. Po slabších prvních dvou mapách se rozjel především Robert 'manguss' Kasper, který Portugalce trápil každé jedno kolo. Ani jeho 39 killů ale bohužel nestačilo, SAW ve druhém prodloužení zvítězili 22:20 a odnáší si tři body do tabulky.

Hráčské statistiky ze zápasu proti SAW naleznete tradičně v našem Zápasovníku. Další zápas čeká na ENTERPRISE zase za týden, jejich čtvrtým soupeřem bude francouzská sestava DBL Poney.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.