Přejít k hlavnímu obsahu

HUNDEN údajně sdílel stratbook se soupeři, Heroic chtějí celou záležitost prošetřit u soudu

30. 7. 2021 | 09:10 Counter-Strike 2
Bývalý trenér Heroic a jeden z hlavních aktérů kauzy s coach bugem, HUNDEN, má za sebou další skandál. Podle slov jeho zaměstnavatele sdílel před turnajem IEM Cologne strategie Heroic s jiným týmem, a poté navíc zablokoval přístup vlastním hráčů. Organizace chce záležitost řešit soudní cestou.
HUNDEN
HUNDEN
Zdroj: Tricked

Spousta fanoušků si jistě všimla, že na první LAN od začátku pandemie, IEM Cologne, odcestoval tým Heroic bez svého kouče Nicolaie "HUNDEN" Petersena. Původně se spekulovalo, že za vším stojí spekulovaný přestup do Astralis, teď to však vypadá, že pravda je ještě někde úplně jinde.

Podle organizace Heroic totiž HUNDEN před startem IEM Cologne sdílel složku s důvěrnými informacemi, mezi kterými měly být mimo jiné taktiky celku, jednomu z členů jiného týmu, navíc jednomu z hlavních soupeřů. To však není konec příběhu, poté, co se tým rozhodl poslat HUNDENa na lavičku kvůli "vážným problémům s důvěrou", se dánská legenda rozhodla zbytku týmu zablokovat k těmto složkám přístup.

Podle organizace je to jasné porušení smlouvy, která tak s Petersenem byla rozvázána. Heroic chce navíc celou záležitost poslat k soudu, podle jejich vyjádření již dva nezávislé soudy rozhodly, že případ je předmětný, a začaly sbírat důkazy.

K celé záležitosti se již vyjádřilo také ESL. Zástupci organizátora IEM Cologne tvrdí, že složka s dokumenty sice byla sdílena s jiným týmem, nikdo ji však neotevřel a integrita celého turnaje zůstala neposkvrněná. Vyjádřila se i organizace ESIC, která hlídá integritu v esportu. Ta potvrdila, že ke sdílení sice došlo, ale legitimita IEM Cologne zůstává. Přesto však probíhá vyšetřování, které rozhodne o případném postihu ve světě esportu.

Sám hlavní aktér kauzy však vše popřel a tvrdí, že jediné, co provedl, byla diskuze o anti-stratech s kolegy s jiných týmů. Není to přitom jediná kauza, ve které hrál HUNDEN výraznou roli. Byl totiž jedním z prvních koučů, kteří byli zachyceni při zneužití coach bugu, za což dostal také roční ban a zákaz koučování na několika CS:GO Majorech. Heroic se však rozhodli nechat Petersena ve svých řadách a dát mu druhou šanci.

Jak to tak vypadá, případ bude mít dohru jak z hlediska esportu, tak z hlediska zákonů. Na vyústění celé kauzy si však budeme jistě muset nějakou dobu počkat.

Štítky: Heroic, HUNDEN
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.