Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Cologne: Gambit končí po prohře s FaZe, Astralis zvládli bitvu s Virtus.pro

17. 7. 2021 | 12:00 Counter-Strike 2
Do semifinále IEM se probojovaly celky Astralis a FaZe Clan, Virtus.pro a Gambit se naopak s turnajem loučí.
karrigan slaví vítězství nad Gambit
karrigan slaví vítězství nad Gambit
Zdroj: ESL Gaming

Ostře sledované první zápasy play-off IEM Cologne jsou za námi a my tak konečně známe složení semifinálových dvojic. Čtvrtfinálový den vykoplo utkání mezi Astralis a Virtus.pro, kde byl podle sázkových kanceláří favoritem právě dánský celek.

Zápas začal mapou Overpass, kde VP ukázali, že rozhodně nebudou snadným soupeřem. Gla1ve a spol. předvedli dominantní první polovinu, kterou ovládli poměrem 10:5, celek z CIS regionu však dokázal dotáhnout zápas až do prodloužení. V něm však převzali Astralis kontrolu a po výhře 19:16 pro sebe získali mapu soupeře.

Podobný průběh měl i Dust 2, kde to opět byli Astralis, kdo vyhrál první polovinu, a Virtus.pro opět dotáhli utkání až do prodloužení. V něm to byli ale Jameovi svěřenci, kdo vyhrál těsně 22:20. Rozhodovalo se tak až na Infernu, kde již Astralis nenechali nic náhodě a po výhře 16:8 mohou slavit postup do play-off, kde na ně již čekají G2.

V druhém utkání se představily světové jedničky Gambit, na ty ale čekal těžký oříšek ve formě zkušeného FaZe Clanu. Ne nadarmo si během turnaje vysloužil evropský mix přezdívku LANCLAN, když z winratu 27 % online poskočili na 80 % na LANu.

Zápas začal na mapě Ancient. Na té začali Gambit naprosto dominantně a své soupeře k ničemu nepustili. To se však změnilo ve chvíli, kdy za CT stranu vedli 11:1. V ten moment totiž tempo zápasu začal diktovat karriganův tým. Po zbytek mapy nechali svým soupeřům pouze 2 kola a po neskutečné comebacku ovládli svůj map pick 16:13.

Pokračovalo se na Overpassu, který byl od prvních chvil vyrovnanou záležitostí. Poté, co skončily obě poloviny nejtěsnějším možným rozdílem, se šlo hned do dvou prodloužení. Tentokrát převládla mladá dravost nad zkušenostma a Gambit si odnesli vítězství 22:20.

Vše tak měla rozhodnout mapa Inferno. Zde se nakonec projevilo, kdo má větší zkušenosti v offline prostředí, a FaZe získali třetí mapu díky pohodlnému vítězství 16:9. V poslední mapě zazářil hlavně broky, který deptal své soupeře a na konto si připsal 24 killů.

FaZe tak míří do semifinále, kde na ně čekají Natus Vincere. Pro Gambit je to naopak od triumfu v Katowicích první velký turnaj, kde se nepředstaví v grandfinále.

Semifinále jsou na programu v sobotní odpoledne. V 16:00 se začne utkáním G2 vs. Astralis, od 19:15 následuje mač mezi NAVI a FaZe. Kompletní rozpis zápasů, výsledky a statistiky naleznete v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.