Přejít k hlavnímu obsahu

Jsou bývalí komentátoři a analytici prokletí? Moses končí v týmu Liquid a místo něj se vrací adreN

5. 5. 2021 | 14:01 Counter-Strike 2
Na nový rok se Team Liquid rozhodl udělat velký krok a přivedl brazilskou legendu FalleNa. Impulz to byl dobrý a tým šplhal HLTV žebříčkem nahoru, ovšem po chvíli začaly výkony stagnovat, a tak přišla další změna, tentokrát na trenérské pozici. Veterána mosese vystřídá navrátilec adreN, se kterým se Liquidu podařilo vyhrát nespočet turnajů.
Liquid adreN
Liquid adreN
Zdroj: HLTV.org

Gabriel "FalleN" Toledo přišel na začátku nového roku jako posila na pozici in-game leadera týmu Liquid, a zároveň si vzal na starost post hlavního snipera. Hodně lidí tento krok od Liquidu kritizovalo, jelikož je to už dlouhá doba, co FalleN dokázal dovést svůj tým k trofeji, a taktéž jeho individuální hra razantně poklesla. Brazilské legendě se ovšem nedá odepřít, že jde o dvojnásobného Major šampiona, který se správnou motivací dokáže spoluhráče nakopnout k obdivuhodným výsledkům. To se nakonec i částečně potvrdilo a pětice okolo FalleNa se vyšplhala až na čtvrtou příčku HLTV žebříčku a dokázala při tom posbírat i řadu cenných skalpů. Po čase ale začaly výsledky mírně stagnovat a tak přichází další změna, ale tentokrát na trenérské pozici.

Oblíbený komentátor Jason "moses" O'Toole se k Liquid přidal v srpnu loňského roku, což přišlo spolu s výměnou kapitána Nicka "⁠nitr0⁠" Cannelly. Toho nahradil talentovaný Michael "Grim⁠" Wince z Triumph a spolu s mosesem bylo jasným cílem navrátit týmu Liquid slávu z dob titulů v čele s Grand Slamem. To se ale nepodařilo. Pětice hráčů pod taktovkou mosese podávala smíšené výkony a po celou dobu se týmu nedařilo najít konzistenci, kvůli čemuž přišel právě FalleN. S ním, jak už bylo řečeno, se týmu začalo mírně dařit, ale ani tohle vedení nestačilo, a tak se rozhodli s jejich trenérem po devíti měsících rozloučit. Samotný moses se k situaci ještě nevyjádřil, takže není jasné, kam jeho další kroky povedou. Nejpravděpodobnější je ovšem návrat k mikrofonu.

Jedná se tak o dalšího bývalého komentátora a analytika, který si vyzkoušel být součástí špičkového týmu. Podobně jako moses si své zažil také Janko "YNk" Paunović v MIBR a FaZe, kýžený efekt ale jeho působení nepřineslo ani v jedné z organizací, a tak se vrátil zpět za analyst desk. Za zmínku stojí i pokus Henryho "HenryG" Greera, který pracoval na pozici generálního manažera týmu Cloud9, ale jeho mise sestavit konkurenceschopný celek se také nepovedla a HenryG nedávno skončil. Zdá se, že přechod do jiné role není až tak jednoduchý a zatím se nikomu z přeběhlíků nepodařilo splnit cíle, které se od změny slibovaly.

Na post byl dosazen dosazen Eric "⁠adreN⁠" Hoag, který stejně jako nitr0 stál u úspěchů Liquid v roce 2019 a svého času reprezentoval organizaci také jako hráč. To bychom se ale museli vrátit až do roku 2015. AdreN byl z pozice trenéra odvolán minulý rok v létě, když ho vystřídal již zmiňovaný moses. Tehdy měl tým sestupnou tendenci a organizace se to snažila oživit a to se jak už víme nepovedlo. „Nikdy nevíte co máte, dokud to neztratíte. Myslím si, že tohle je ten případ s Erikem,“ řekl Liquid co-CEO Victor Goossens a dodal: „To, co přinesl týmu po strategické stránce, bylo neskutečné. Teď, když máme pětici hráčů, kterou máme, tak cítíme, že právě Eric nám může pomoct udělat krok dál.“ Liquid s novým koučem můžeme vidět v akci zanedlouho v severoamerickém RMR turnaji cs_summit 8, kde poměří síly s týmy FURIA nebo Evil Geniuses.

Sestava týmu Liquid:

 Spojené státy americké Jonathan "⁠EliGE⁠" Jablonowski
 Kanada Keith "⁠NAF⁠" Markovic
 Spojené státy americké Jake "⁠Stewie2K⁠" Yip
 Spojené státy americké Michael "⁠Grim⁠" Wince
 Brazílie Gabriel "⁠FalleN⁠" Toledo

 Spojené státy americké Eric "⁠adreN⁠" Hoag (trenér)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: team liquid, moses, AdreN
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.