Přejít k hlavnímu obsahu

Získají ENTERPRISE esports další titul? Dnes večer je čeká finále Y-Games PRO Series

24. 9. 2021 | 11:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Y-Games PRO Series se dostává do nejdůležitější fáze tohoto roku. Postupující na Mistrovství Slovenska už sice známe, ale bitva o titul a 6 tisíc euro pro vítěze se po dlouhých pěti měsících odehraje v těchto dnech.
Y-Games PRO Series
Y-Games PRO Series
Zdroj: Y-Games

Pro první sezónu Y-Games PRO Series byl zvolen netradiční formát. Pořadatelé se rozhodli spojit celý ročník v jednu dlouhou sezónu, nikoliv dva splity, ačkoliv v letní pauze prošla většina týmů obměnou. První zápas se odehrál 16. dubna a základní část tedy trvala neuvěřitelných 5 měsíců. Shodou okolností ale jediný tým, který v základní části neudělal jediný zásah do své sestavy, celou prvotní fázi Y-Games PRO Series opanoval.

První tři místa, a tím pádem i nejvýše nasazené pozice do play-off, patří zahraničním týmům B8, Budapest Five a Sissi State Punks. Čtvrtý do party, ex-CLEANTmix, pak postoupil z příčky sedmé. Zbylou osmičku účastníků utvářeli domácí zástupci, tudíž bylo jasné, že jejich řez bude muset být poloviční. Do vyřazovacích bojů bohužel nenakoukne kvarteto DEFEATERS, eEriness MARVO, eSuba Youngsters a Brute Juniors.

Čtyřlístek ENTERPRISE esports, Sampi.Tipsport, Dark Tigers a Dynamo Eclot si oproti tomu tento týden zahraje o titul. Po dlouhých pěti měsících náročných bitev přijdou ty ještě důležitější, a to v horizontu pěti dní. V pondělí proběhnou na dvou souběžných streamech čtvrtfinálové duely, čtvrtku patří semifinále a o premiérovém šampionovi se rozhodne v pátek. Play-off celkově nabízí prize pool 18 750 euro, což je pro týmy určitě lákadlo.

Y-Games PRO Series – play-off pavouk
  Ukrajina B80         
 Pondělí 16:00   Česká republika Dynamo Eclot1      
  Česká republika Dynamo Eclot2         
    Čtvrtek 16:00   Slovensko ENTERPRISE-   
  Slovensko ENTERPRISE2         
 Pondělí 19:00   Slovensko ENTERPRISE2      
  Slovensko Sampi.Tipsport0         
       Pátek 19:00   Evropa Šampion 
  Německo Sissi State Punks2         
 Pondělí 19:00   Německo Sissi State Punks1      
  Slovensko Dark Tigers0         
    Čtvrtek 19:00   Maďarsko Budapest Five-   
  Maďarsko Budapest Five2         
 Pondělí 16:00   Maďarsko Budapest Five2      
  Polsko ex-CLEANTmix0     Česká republika Dynamo Eclot2   
       Pátek 16:00   Česká republika Dynamo Eclot 
        Německo Sissi State Punks0   
Štítky: Y-games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.