Přejít k hlavnímu obsahu

Přehled hlavních novinek setu 5 - Zúčtování

17. 5. 2021 | 17:44 Teamfight Tactics
Do TFT přišla vlna velkých novinek! Pokud o nich stále ještě nic moc nevíte, přinášíme vám jejich stručné shrnutí.
set 5
set 5
Zdroj: Riot Games

Jak už většina z vás dobře ví, do TFT přišel před nedávnem nový set 5 s názvem Zúčtování. Tento set s sebou přinesl spoustu novinek, které jsme v TFT dosud neměli možnost spatřit. Rozhodli jsme se proto pro vás sepsat jejich shrnutí.

Hlavní novinkou, a zároveň novou mechanikou, se staly stínové předměty. Tyto předměty vypadají podobně jako ty klasické s tím rozdílem, že v sobě nesou takzvaný stínový efekt a nemohou padat z monster. S tímto efektem se fungování předmětu změní a nechová se tak jak bychom čekali. Předmět vždy získá nějaký zajímavý bonus pro hrdinu, ale na úkor toho se k němu přidá i jeden negativní efekt, který tvého hrdinu nebo celý tým naopak oslabí! 
 

stínové předměty
stínové předměty
Zdroj: Riot Games

Dále v této sadě slaví premiéru zbrojnice. Zbrojnice je vyskakovací obchod, ze kterého si můžete vybrat libovolný předmět z nabídky, která se vám zobrazí. Můžou se zde objevit i stínové předměty, na ty se vyplatí si dávat pozor. 

zbrojnice
zbrojnice
Zdroj: Riot Games

V novém setu je tedy třeba hodně přemýšlet, jaká volba a kombinace stínových předmětů se vám vyplatí nejvíce, abyste z toho více profitovali než ztráceli. I toto je jeden z důvodů, proč se sada zdá být mezi profesionálními hráči více oblíbená než mechanika vybraného šampiona, kterou v lásce moc neměli. Tento krok by tedy ve finále mohl vést až k vzrůstu profesionální scény, jak u nás, tak i ve světě a přispět i ke vzniku nových turnajů a lig, které zatím bohužel na scéně moc vídat nemůžeme. Budeme doufat a držet palce, aby tomu tak bylo.

Takže pokud jste si nový set ještě nezahráli, tak neváhejte a běžte ho vyzkoušet! Je tam spoustu věcí na objevování. A pokud nechcete hned vstoupit do hodnocených her se strachem, že budete mít nízký rank, doporučuji si nejdříve vyzkoušet všechny synergie na novém hyper výběru, což je také novinka. Nezabere to tolik času, jako normální hra, a skvěle si procvičíte taktiky.

Přeju hodně štěstí při objevování!

Štítky: TFT, TFT update