Přejít k hlavnímu obsahu

První den IEM Cologne padl hned 9x ACE! Který byl nejlepší?

9. 7. 2021 | 16:07 Counter-Strike 2
První LAN turnaj po dlouhé době je v plném proudu a hned první den hlavní části nabídl nespočet parádních zápasů a akcí. V šesti zápasech dokonce padl hned devětkrát ace, tak si je pojďme všechny shrnout. Ve velké formě je například s1mple, ZywOovi naopak jeho chvíle slávy o jeden kill utekla. Která akce z výběru prvního dne vás nejvíce oslnila?
IEM Cologne
IEM Cologne
Zdroj: Cologne 2021

Michael 'Grim' Wince zažívá svoji LAN premiéru s týmem Liquid a hned úvodní Overpass proti NIP mu vyšel na výbornou. Jeho tým ale nakonec nezvládl dvě následující mapy a proti Švédům a devicovi padl 1:2.

Právě dánská hvězda švédského týmu zářila naplno hned v prvním zápase. Za BO3 sérii proti týmu Liquid nastřílel Nicolai 'device' Reedtz celkem o 36 více killů než měl smrtí. A tenhle AWP ace je toho důkazem.

V dalším zápase padly ace hned čtyři! Jako prvního tu máme Aurimase 'Bymas' Pipirase, který na úvodním Infernu proti Gambit ukázal, že mu vůbec nevadí, že patří mezi nejméně zkušené LAN hráče.

Mousesports proti Gambit vyhráli bohužel jen první mapu, kromě Bymase ale hned o dvě kola později na stejné mapě acem zazářil Robin 'ropz' Kool. Škoda jen jeho pozice na webkameře...

Nyní už ale do tábora světových jedniček. Druhou mapou série proti mousesports bylo Vertigo, které skončilo demolicí. V šestém kole k ní dopomohl i nejzkušenější hráč Abay 'Hobbit' Khasenov.

A počtvrté ještě ten stejný zápas, tentokrát rozhodující mapa Mirage. Nejvíce killů při cestě za vítězstvím zde nasbíral Sergey 'Ax1Le' Rykhtorov, proto je naprosto trefné, že i on si připsal na konto hezký ace s clutchem.

Benjamin 'blameF' Bremer je dlouhodobě nejlepším hráčem Complexity a táhnout tvůj tým se pokoušel i proti G2 Esports. Konečný výsledek sice hovoří pro soupeře, samotný Dán ale opět pálil ostrými.

Po vyrovnané první mapě byl následující Dust 2 o poznání jednoznačnější bitvou. Klíčovým prvkem byl jeden z nejlepších hráčů světa, Nikola 'NiKo' Kovač dokázal vyhrát díky jediné zbrani takřka nevyhratelné.

Natus Vincere překvapivě ztratili mapu proti Renegades, což Aleksandra 's1mple' Kostyliev právoplatně nazlobilo. Výsledkem toho byl AWP ace na druhé mapě, který jen potvrdil dominanci elitního Ukrajince.

Štítky: IEM Cologne
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.