Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS ani eSuba ve druhém dni neuspěli, české týmy končí v EU Masters

31. 3. 2021 | 11:19 League of Legends
Ani v úterý nebyli reprezentanti domácího regionu úspěšní a v European Masters končí v play-in fázi, kdo postoupil do dalších bojů?
ESB SIN EUM
ESB SIN EUM
Zdroj: Hitpoint

České týmy po pondělním neúspěchu čekal těžký úkol – napravit v úterý negativní bilanci a pokusit se o překvapivý postup. Realita ovšem byla neúprosná a druhý hrací den domácím zástupcům vůbec nevyšel.

EUM Play-in výsledky
EUM Play-in výsledky
Zdroj: Hitpoint

Nejvýše nasazená česká organizace eSuba měla na kontě jediné vítězství, pro šanci na postup potřebovala uhrát alespoň 2-1. Ztratila ovšem všechny hry, celkový výkon tentokrát vypadal výrazně hůř než v prvním dni a ve skupině končí na posledním místě. Akademie Schalke 04, kterou se eSubě podařilo zaskočit v pondělí, se do druhého dne zvedla a nakonec potvrdila roli favorita, skupinu A ovládla a postupuje dál spolu s italským celkem Mkers. Překvapením skupiny byla litevská organizace Method2Madness, která v soutěži končí s vyrovnanou bilancí 3-3.

SINNERS museli každý zápas vyhrát, aby udrželi matematickou šanci na tie-braker. Po druhé prohře z prvního úterního duelu s favorizovanými Fnatic Rising tedy bylo jisté, že se ani tento ročník soutěže nedočkáme českého týmu v hlavní části. Domácí dvojce se bohužel nepodařilo získat jedinou mapu a SINNERS končí ve skupině C poslední bez zisku vítězství. Postupují favorité ze severoevropské a francouzské ligy, Fnatic Rising a Vitality.Bee.

K nim se ze skupiny B přidávají srbský Z10 ESHARK a belgický KV Mechelen Esports, ze skupiny D polský Illuminar Gaming a španělský G2 Arctic.

EUM play-in groups
EUM play-in groups
Zdroj: European Masters