Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch přidává přes 350 nových tagů! Chce pomoci marginalizovaným streamerům a komunitám

24. 5. 2021 | 17:27 Twitch.tv
Na Twitchi se toho v poslední době děje opravdu hodně a v některých případech už musí sama platforma určitým způsobem zakročit. K sérii nových aktualizací se nyní připojilo přidání více než 350 rozmanitých tagů, které mají za úkol usnadnit život marginalizovaných streamerů i uživatelů a efektivně je spojit s příslušnou komunitou.
Twitch.tv
Twitch.tv
Zdroj: Twitch.tv

Nejoblíbenější streamovací platforma Twitch nedávno představila v reakci na nechvalně proslulý a rozšířený trend vysílání z vířivky zbrusu novou kategorii "Pools, Hot Tubs & Beaches". Ovšem zde to inovacemi nekončí, počínaje příštím týdnem se streamerům dostane do ruky dalších nástrojů a možností, jak se úspěšně propojit s fanoušky a komunitou vůbec. Nejedná se o žádný zásadní či revoluční krok, ale i tak tento prvek určitě usnadní vyhledávání a brouzdání po platformě. Na co se tedy těšit?

Twitch oznámil přidání více než 350 nových tagů spojených s mnohými a často i citlivými skupinami, se kterými se člověk může ztotožnit – patří sem: gender, náboženství, sexuální orientace, rasa, národnost, mentální zdraví a mnoho dalších. Twitch novou funkci dopodrobna popsal ve svém blogu, k dispozici tak budou i tagy, jako je transgender, veterán, invalida, nebo třeba Vtuber. Prozatím není úplně jasné, jestli fanoušci tuto novinku ocení anebo naopak si platforma sama způsobí zbytečné kontroverze.

Tagy mají na platformě dlouhou historii a prošly si mnohými změnami a aktualizacemi, nikdy však přímo nesouvisely se samotným streamerem, nýbrž se zaměřovaly výhradně na obsah vysílání. To se změnilo s rozšířením LGBTQIA+ tagu, který si prosadili transgender streameři i příslušníci komunity, a v podobném duchu a směru se platforma pohybuje i nyní. Twitch si za novým rozhodnutím stojí, a dokonce se na vývoji nových tagů podílel ve spolupráci s organizacemi zaměřenými na marginalizované a nedostatečně zastoupené skupiny. 

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: Twitch