Přejít k hlavnímu obsahu

Kapitán eSuby nejen o výkonu v Boloni

9. 10. 2007 | 00:02 Counter Strike: Source
foto: Jiří GajdošVzestup a pád. Obě misky pomyslné váhy osudu se v uplynulém měsíci září nevyhly dlouhodobě nejlepšímu československému klubu eSuba.HAL3000. Po výborném, leč více méně očekávaném vítězství na zahraničním turnaji Becup v maďarské Budapešti následovala studená sprcha v podobě výkonnostního propadu. Na italské soutěži ProLan v Boloni tým v čele s kapitánem Markem Kádkem (.PhP) neobhájil roli jednoho z favoritů a po nečekaných porážkách s německým mančaftem Evoplay a dobře známým klubem OldBoys Incorporated z Maďarska se eSuba podělila o nepříliš lákavé umístění pod stupni vítězů na 5. až 6. příčce. "Veľmi sme si verili a ani trocha sme si nepripustili, že by nám nemecký Evoplay mohli robiť problémy, a keď to prišlo, tak sme to nezvládli." prozradil nám mladý lídr příčinu, které stála za neúspěchem týmu.
Výchozí obrázek
foto: Jiří Gajdoš

Vzestup a pád. Obě misky pomyslné váhy osudu se v uplynulém měsíci září nevyhly dlouhodobě nejlepšímu československému klubu eSuba.HAL3000. Po výborném, leč více méně očekávaném vítězství na zahraničním turnaji Becup v maďarské Budapešti následovala studená sprcha v podobě výkonnostního propadu. Na italské soutěži ProLan v Boloni tým v čele s kapitánem Markem Kádkem (.PhP) neobhájil roli jednoho z favoritů a po nečekaných porážkách s německým mančaftem Evoplay a dobře známým klubem OldBoys Incorporated z Maďarska se eSuba podělila o nepříliš lákavé umístění pod stupni vítězů na 5. až 6. příčce. "Veľmi sme si verili a ani trocha sme si nepripustili, že by nám nemecký Evoplay mohli robiť problémy, a keď to prišlo, tak sme to nezvládli." prozradil nám mladý lídr příčinu, které stála za neúspěchem týmu.

Marek Kádek se nijak netají tím, že výsledky z italského turnaje jsou nejen pro něj značným zklamáním. Nevýrazný výkon však rozhodně nehodlá připisovat špatné přípravě, únavě z dlouhé cesty či neúčasti kouče Milana Lupače (DoctorZloun). Nadšením pochopitelně nehýří ani Ladislav Dyntar alias Nodlle, jeden z vrcholných představitelů tuzemského klubu eSuba. "Samozřejmě jsem klukům věřil a po výsledku na maďarském turnaji Becup jsem i doufal, že si například s týmy jako OBI hravě poradí. Osud tomu ovšem nechtěl a oni poměrně brzo v LB prohráli. I tak ale předvedli velice kvalitní výkon a není se za co stydět. Nedá se říct, že bych byl zklamaný, ale rozhodně nejsem spokojený." uvedl na adresu svých svěřenců.

"Kluci sice nezahráli to, co se od nich očekávalo, ale CoD2 sekce se na prvních pár akcích také jen oťukávala a získávala cenné zkušenosti a věřím, že podobný scénář nyní sehraje i CS:S squad. Z chyb se člověk přeci nejlépé učí, ne?" pokračuje Dyntar. Nepřesvědčivé výkony z italského turnaje bohužel reflektuje fakt, že mladá československá sestava neplánuje v nejbližší době navštívit zahraniční soutěže. "O účasti na dalších mezinárodních akcích jsme se ještě nebavili, celý tým mi sám řekl, že na žádný turnaj nechtějí jet... tedy alespoň do té doby, než bude jejich forma naprosto ideální." nastínil situaci Ladislav Dyntar. "Dokial nebudeme oveľa viac dominovať väčšinu online akcií, dokial nás nebudú nazývať onlinermi a cheatrami, tak sa nechystáme zaťažovať eSubu nejakými výpravami." potvrzuje Kádek postoj svých spoluhráčů.

Krátce po návratu týmu zpět do svých domovů se vyrojily spekulace, zda-li špatný výkon z italské Boloně ovlivní sestavu klubu. Olej do ohně přilil i samotný Kádek slovy, ať se necháme překvapit. "Páči sa mi vie častokrát komunita o našej 'budúcej' zostave viac než ja, a na ich špekuláciách sa vždy rád pobavím. Preto som to nechal otvorené." vysvětluje.

Již tuto středu - 10. října - se eSuba v rámci šestnácté sezony prestižní evropské soutěže ClanBase EuroCup střetne s dánským týmem Roskilde, který začátkem letošního srpna překvapil druhým místem na kvalitně obsazeném turnaji Experience. Kromě Dánů na našeho jediného zástupce v soutěži čeká také favorizovaný německý klub ALTERNATE aTTaX a portugalský celek Defing Stars. Jak vysoké jsou ambice sestavy, která v turnaji bojuje pod českou vlajkou? "aTTax su výborný tím, vrátili sa po prázdninovej inaktivite a myslím že budú hrať velice dobre. Roskilde môžeme poraziť a Defing stars tiež. Bude záležat veľa na mape a príprave," prozradil nám Marek svůj pohled na základní skupinu.

Závěru našeho rozhovoru se slovenským lídrem eSuby se nevyhla otázka, jež směřovala na adresu připravovaného Counter-Strike Promod. Uvažuje Kádek o případném přechodu na rozporuplný projekt? "Moc to nesledujem, budem hrať to čo väčšina a v čom budú súťaže - to preto lebo som velmi súťaživý." uvedl a zároveň prozradil, proč je považován za jednoho z nejlepších hráčů na československé scéně. A jak se Markovi jeví nevraživost mezi 1.6 a Source komunitami? "Pre 1.6 hráčov je to chovanie pochopitelné, ich hra umiera." popichuje zastánce staršího z bratří Counter-Striků.