Přejít k hlavnímu obsahu

LAN finále: Preview CS:GO turnaje

19. 5. 2016 | 00:56 Counter-Strike 2
Haló haló, říkal někdo LAN finále? Ano, je to tomu tak, I. LAN finále PLAYzone lig je tady již tento víkend a v sobotu se mohou fanoušci kvalitního CS:GO těšit také na boje nejužší domácí špičky, ve hře je celkem 22 000 Kč a 6 100 MČR bodů.
Výchozí obrázek

Haló haló, říkal někdo LAN finále? Ano, je to tomu tak, I. LAN finále PLAYzone lig je tady již tento víkend a v sobotu se mohou fanoušci kvalitního CS:GO těšit také na boje nejužší domácí špičky, ve hře je celkem 22 000 Kč a 6 100 MČR bodů.

eSuba{#Slovenská Republika} Tomáš "benq1" Masaryk
{#Slovenská Republika} Luboš "HenkkyG" Ilko
{#Slovenská Republika} Martin "MonttY" Melišek
{#Česká Republika} Karel "fredi" Královec
{#Česká Republika} Roman "blade" Pilný

Z prvního místa jde do bojů o titul tým eSuba.INTEL. Pětice hráčů v čele s Tomášem "benq1" Masarykem se bude na akci muset obejít bez služeb Radoslava "RDO" Tótha, jenž v pondělí maturuje a v poslední době ani tréninku nemohl obětovat tolik času. V jeho stopách bude kráčet Roman "blade" Pilný, který byl vypůjčen od EERINESS. Jestli jde jen o dočasnou změnu nebo eSuba chystá vyměnit svého snipera na dobro, to se uvidí až po LAN finále.

eSuba

eSubáci si do svého semifinálového zápasu, jenž odstartuje v sobotu v 10:00, vybrali jako soupeře tým eXtatus. Volba je to nejvíce logická, proti Gunrunners eSuba prohrála na nedávném Tiger Masters, na Majestic Lions se jim dlouhodobě nedaří. Právě lvi jsou jedinými přemožitely eSuby ze základní části, jinak kromě dvou remíz benq1ho squad neztratil ani bod. Pro zajímavost, suverénně nejhranější mapa eSuby ve skupině byla Mirage.

eSuba{#Slovenská Republika} Peter "NaturalG" Turčan
{#Česká Republika} Martin "jEkYL" Hrobař
{#Česká Republika} Erik "reylo" Němec
{#Česká Republika} Jan "shatte" Nedomlel
{#Česká Republika} David "KAPARZO" Lacina

Jako největší konkurent do Prahy vyráží Gunrunners.AOC. Tým plný individualit si v lize počínal mimo zápasů proti eSubě suverénně a skřípat to začalo až ke konci skupinové fáze. Dresem Gunrunners během 14 zápasů prošlo vícero hráčů a sestava, jenž vyrazí o víkendu na LAN finále vypadá více než zajímavě, ačkoliv souhra a chemie uvnitř týmu může být všelijaká.

Gunrunners

Na nedávném vítězném Tiger Masters se tým představil bez Naturala, ten však bude v Praze nyní připraven v plné síle. Obejít se tým však bude muset bez kvalit henry chinaskiho a Beastika, v sestavě jako host stále figuruje KAPARZO a také reylo působící v iNfected Gaming. Gunrunners jsou však na rotaci hráčů v sestavě zvyklí a i své taktiky díky tomu nemají příliš složité. Kluci ale ví, pro co si do Prahy jedou a to je titul, individuálně na to jistě mají.

eSuba{#Česká Republika} Patrik "DEV7L" Stuchlík
{#Slovenská Republika} David "Frozen" Čerňanský
{#Slovenská Republika} Michal "KETUBOR" Csontoš
{#Česká Republika} Jiří "oKKo" Trojan
{#Česká Republika} Jindřich "ZEDKO" Chyba

Tahle akce bude pro sestavu eXtatus velkým testem. V poslední době museli kluci bohužel měnit sestavu, naposledy se v týmu skončili sneix, KAPARZO a posledně barb1. Vrátil se naopak zkušený Michal "KETUBOR" Csontoš, jenž ideálně doplňuje týmovou chemii společně s mladými talenty, jako je nejmladší účastník LAN finále Frozen. Po posledních změnách se do pozice hlavního snipera vrátil DEV7L a pokud si formu udrží, můžeme očekávat opravdový hukot.

eXtatus

eXtatus je na domácí scéně dlouhá léta zavedenou značkou a tenhle tým jen pokračuje v tradicí kvalitních Counter-Strike týmů. Ve starším složení jsme eXtatus mohli v letošním roce vidět mimojiné na Copenhagen Games v Dánsku. V základní části ztratili zbytečně moc bodů a v některých chvílích to s postupem vypadalo dost nevalně, ale když teklo do bod, hráči zabrali. Semifinále proti eSubě, jenž si je vybrala, by mohl být zajímavým šlágrem. Výhodou eXtatus na LAN finále je to, že ačkoliv spolu tato sestava působí chvíli, je jedinou v plném složení.

eSuba{#Slovenská Republika} Peter "uno" Lipowski
{#Česká Republika} Jan "BLUEE" Škaloud
{#Slovenská Republika} Lukáš "vergiL" Majerik
{#Slovenská Republika} Dominik "NIO" Maxian
{#Slovenská Republika} Marek "Rusel" Račko

Majestic Lions loni vletěli na scénu povedeným turnajem Y-GAMES, kde pro mnohé překvapivě získali svůj první titul. Bohužel byl na dlouhou dobu jediný. Na následném Mistrovství ČR tým vyhořel a následně na to se měsíc co měsíc postupně vyměnil jeden a další článek. Z původního složení v týmu zbývá pouze kapitán uno, jediný český zástupce BLUEE, který v Lions vstoupil na scénu, a giotive - ani ten však nebude na LAN finále přítomný z osobních důvodů a jeho místo zaujme někdejší hráč eSuby a reprezentant Rusel, vypůjčený z Necroraisers.

Majestic Lions

Svoji premiéru si odbude také talentovaný NIO, jenž ke lvům nedávno přestoupil z Inside Games. Ještě před jeho příchodem to však v PLAYzone lize bylo s Majestic Lions všelijak. Na kontě má unova parta stejný počet výher jako proher a rozhodovaly drobnosti, kdy mohli na čtvrté místo poskočit EERINESS. Tak se naštěstí pro ně nestalo a noční můra eSuby bude moci ukázat svoje dovednosti již v druhém semifinálovém duelu od 13:15 proti Gunrunners.

Tip redakce: 1. eXtatus, 2. Majestic Lions, 3. eSuba, 4. Gunrunners

Vyvyrcholení PLAYzone CS:GO ligy se odehraje v rámci I. LAN finále PLAYzone lig 21. května. Celá akce se koná v Praze - Holešovicích v Alza Tech Zone a pokud chcete přijít podpořit vaše favority, na místě bude živé promítání, chybět samozřejmě nebude ani klasický Twitch stream. Celá akce slibuje opravdovou řežbu, takže si určitě nic jiného v sobotu neplánujte.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.