Přejít k hlavnímu obsahu

Pohled admina UG na herní komunitu,aneb hráči proti sobě

Tento článek berte spíše jako zamyšlení, nad současnou situací herní komunity, je to originál zkopírován z webu nebrec.cz. Kdo nesledoval, nedávno byla na UG novinka o 1v1 aim turnaji. Postupně se v článku dočtete něco o práci admina a night cupech. Rozhodně stojí za to, dočíst článek až dokonce.
 
Rozhodně pro některé zajímavý článek o tom, jak hráči dokážou ničit to co se u nás budovalo několik let - svůj herní svět. Zamyšlení a nejen to na téma "Záhuba českého progamingu, aneb hráči ničí svůj herní svět ", neboli pohled admina UG na herní komunitu. Zde se Vám pokusím přiblížit, co všechno obnáší příprava turnaje a proč již NIGHT cupy na United-games.cz nejsou tak časté. Vše je jen můj pohled a moje slova, pokud se někomu budou zdát zaujatá nebo nepravdivá je to jen vaše věc :)
Výchozí obrázek

zahuba.jpg

Tento článek berte spíše jako zamyšlení, nad současnou situací herní komunity, je to originál zkopírován z webu nebrec.cz. Kdo nesledoval, nedávno byla na UG novinka o 1v1 aim turnaji. Postupně se v článku dočtete něco o práci admina a night cupech. Rozhodně stojí za to, dočíst článek až dokonce.

 

Rozhodně pro některé zajímavý článek o tom, jak hráči dokážou ničit to co se u nás budovalo několik let - svůj herní svět. Zamyšlení a nejen to na téma "Záhuba českého progamingu, aneb hráči ničí svůj herní svět ", neboli pohled admina UG na herní komunitu.

Zde se Vám pokusím přiblížit, co všechno obnáší příprava turnaje a proč již NIGHT cupy na United-games.cz nejsou tak časté. Vše je jen můj pohled a moje slova, pokud se někomu budou zdát zaujatá nebo nepravdivá je to jen vaše věc :)

Začneme, tak asi jak by každý dneska čekal, zodpovíme si otázku, na kterou malá hrstka schopných jedinců odpověz zná a ta druhá neschopných ignorantů nezná.Proč dnes není 1on1 NEBREC AIM cup, když registrace naplněna byla ?


Odpověd je jednoduchá, před týdnem, zárověň se spuštěním webu mě napadlo, že by na uvedení nebylo špatné udělat pro hráče nějaký turnájek. Nejjednodušší jsou 1v1 turnaje, je s nimi relativně nejméně práce, jsou rychlé a splní svůj účel. Jelikož vím, že takovéto turnaje jsou na mnoho portálech a výhrou většinou bývá CS server, který mi přijde v dnešní době jako ohraná cena, tak jsem si jako cenu pro vítěze vybral finační hotovost 400 korun, které jsem samozřejmě vytáhl ze svojí kapsy .

Nabízí se další otázka 400 korun PROČ? Možná proto, že jsem si myslel, že taková částka dokáže přilákat dostatek lidí(naivně až 64), kteří si rádi zahrajou svou oblíbenou hru a vyhrajou nějakou tu kačku navíc, pouhým střílením panáčků a seděním u počítače.
Ze začátku to vypadalo dobře, registrovalo se dostatek hráčů 32 + pár náhradníků. Termím turnaje, byl jasně dán, servery skoro přichystány, všechno klapalo.
Až do dnešního dne. Přijdu k počítači, kontroluji servery a zjišťuju, že z 32 přihlášených hráčů mi potvrdilo účast pouhých 8.


Jak je to možné ?
Naše CS komunita od doby vzniku prošla relativní změnou, hráči si neváží práce lidí, kteří se pro ně snaží něco udělat, neříkám, že jsem zrovna do tohohle vložil moc času, ale i přesto.Kdysi byli hráči rád za slušné připojení k internetu, nějakou cenu v turnaji, ale teď? Vemme si to z mého pohledu. Trvalo mi nějakou dobu, než jsem připravil novinky, prázdné rozpisy, vše na webu, spustil registrace, pak dopisoval hráče, zajistil servery, cenu - ve finační podobě, udělal nějakou reklamu-nalákal lidi. Nechci říkat, že celý tento proces zabral tolik a tolik hodin, ale rozhodně jsem tohle všechno neudělal za 20 - 30 minut, jak by si mohl někdo myslet.

A hráči se mi samozřejmě odvděčili. V den kdy se měl turnaj hrát bylo potvrzených devět lidí. Devět lidí, kteří za něco stojí a jsou schopni na něco myslet, dodržet to, nezapomenout. Moje práce byla tedy naprosto zbytečná, ale na druhou stranu mě to nevadí, i když mě to štve, že se člověk snaží něco ze své vůle udělat a pak to dopadne takhle, rozhodně si myslím, že to štve i hráče, kteří si chtěli zahrát, něco vyhrát a pobavit se:) Těm děkuju

Z pohledu admina united-games.cz, aneb proč už nejsou tak často NC? ( dle mého názoru )
Pojďme se, ale na naši scénu podívat i z širšího okruhu, zaměříme se na chování, reakce a úctu lidí k lidem, kteří svůj volný čas věnují jejich pobavení.

Jak možná někteří víte, jsem admin na United-games.cz největším a podle mě nejlepším herním portálem v CZ/SK . Na počátku prázdnin se na United-games spustil projekt SteelSeries Tour de Holidays, většině myslím známý. Série 5on5 Counter Strike 1.6 turnajů na jejímž konci si vítězný klan, s nejvyšším součtem bodů odnese hodnotné ceny. To je všecko pěkné, hráči si zahrajou, odnesou si zdarma nějakou cenu, zaflejmujou si, pobaví se a někdy až otráví a znechutí člověka, díky němuž mají vůbec možnost tyto turnaje hrát ADMINA.


Pojďme se teď podívat do zákulisí tohoto " najt kapu "
Čtyři hodiny odpoledne,zrovna přijdu utahaný z práce, najím se, umyju, zapnu počítač a hned první co vidím, je zpráva na ICQ, jestli dneska udělám night cup ( zdravím rpg ), ano několikrát sem vyhověl, a night cup udělal, ale když moje odpověd zněla ne, dostal jsem docela počastováno nadávkami, výhružkami, demencí celého united-games, neschopností všech adminů, že jsme jen banda cenzored, která není schopna udělat NIC, což je celkem pěkné a rozhodně to dotyčného admina povzbudí dále dělat night cupy a podobné turnaje, když se dočká takovéto reakce, protože zrovna nemá čas, je u něj přítelkyně, má práci, domluvené něco jiného, a podobně.

Pokud se rozhodnu night cup udělat, začnu s tím hned, přeci jenom nějakou chvíli to trvá. Začínám kopírovat novinky, přepisovat staré data a slova, vydávám nové již aktuální a připravené články k dnešnímu turnaji. Toto je otázka zhruba 20 minutek, než je všechno hotovo, někdy i rychleji. Od té chvíle co novinku vydám, začínají chodit registrace, CELOU TU DOBU MUSÍM sedět u počítače a klany průběžně dopisovat, pokud se tak nestane několik dětí z mozky " zabijáků " už v komentářích pěkně solí slova na mou osobu: " jaktože sakra ještě nění doplněný seznam přihlášených klanů, ten admin je fakt idiot ", většinou jsou slova ještě horší.
Zhruba po dvou hodinkách je night cup naplněn a začínám dělat rozpis, kontroluju servery jestli fungují, je 20:00 večer a začíná se hrát.



První věcí,která každého admina namýchne, je že se klan registruje a pak nepřijde, od toho tady jsou náhradníci, fajn, musím se tedy dozázat náhradníků zda jdou hrát a poslat je na správný server. Za tu chvilku, mám už 135 684 zpráv na ICQ s tím, že mám vykickovat ten a ten server, že tam nějací lidi hrajou mix (zdravím oskare), i když v těle novinky night cupu je jasně napsáno, takové věci řešit přes SZ (čislo serveru), je to rychlejší a já nemusím lítat sem a tam. Ale pokračujme, kromě ICQ se takového posty začínají objevovat také v komentářích, k tomu ty již výše zmiňované SZ, do toho kickuju servery, prostě moc věcí najednoua hráči mi to neulehčí. Tahle etapa je ještě pořád fajn, baví mě to, dělat něco pro lidi, starat se.



Moje znechucení nabírá na obrátkách již po prvním kole, někteří nejsou schopni poslat výsledky, mají problémy se servery , hlášky typu : "nejde mi heslo" , a takovéto věci, který jsou zapřičíněny jen neschopností daných jedinců, mrzí mě, že někteří v 21. století neumějí číst. Přidávají se k tomu i komentáře, že admin je debil kretén a spoustu dalších nadávek, sic nevím proč, ale asi tomu tak je :), night cup si odadminuju a jdu spát pozdě, ale přeci. Teď to kouzlo celého tohoto turnaje.


Já jeden člověk, jsem strávil 8 hodin seděním u počítače, které jsem mohl strávit naprosto jinak, tím, že jsem utíral zadky neschopným jedincům, kteří neumějí číst psát a slušně komunikovat. Celý den až do noci sedím u té bedny jen proto, aby si ostatních několik desítech lidí pěkně zahrálo, mělo nějaké zážitky a nenudilo se. Přitom já se celkem nudím, co jiného taky chcete v průběhu dělat :)Jdu spát po půlnoci, než všichni dohrajou, a v 5 ráno druhý den do práce. Vy z toho máte potěšení a v poslední době "zvyk", že tohle bude někdo "trpět" každej den, ale co z toho máme MY, admini ?


Každý admin united-games, dělá jakoukoliv práci ZADARMO, z vlastní vůle a přes svůj volný čas, taktéž i já a nevadí mi to. Proto se nedivte , že turnaje nechce nikdo dělat , když u toho stráví tolik času a někdy zbytečně, protože ho hráči akorát vytočí svou neschopností a totální demencí. Někteří samozřejmě nadávkami, jak je admin neschopný, že to celé bylo na hovno a podobně. Když tohle slyšíte, tento vděk, je Vám z toho zle, sedím u toho tolik hodin, dělám to "jen tak", pro hráče a nikdo mi ani nepoděkuje, ale já už jsem si zvykl, nejde mi o díky. Uvědomte si jedno, já jsem ta pomyslná "obět ", vy jste ti , které ta hra baví a chcou si zahrát. Takovéto turnaje dělám rád, nevadí mi ten čas strávený u počítače, nevadí mi to, že to dělám zadarmo, nevadí mi, že mi někdo nepoděkuje. Vadí mi, ale jedno, když si nejsou hráči schopni uvědomit, co do toho dáváme MY admini a to, že oni jen berou a my dáváme. My jim děláme zábavu a oni nejsou schopni vystřihnout alespoň trošku úcty, vděku a vstřícnosti k člověku, který bývá nakonec znechucen, průběhem, za který on absolutně nemůže.

Mou odměnou, za odadminovaný turnaj, je pouze desítky nadávek a nevhodných nechápajících komentářů, další den, desítky zpráv na ICQ, jestli dneska udělám znova.


UVĚDOMTE SI, ŽE VŠECHNO CO DĚLÁME DĚLÁME Z VLASTNÍ VŮLE, PŘES SVŮJ VOLNÝ ČAS, NĚKDY I Z VLASTNÍCH PROSTŘEDŮ, nebýt lidí, jako jsou admini tolika portálů a soutěží, lidí jako je Soptík, který do toho investuje nemalé peníze jen pro VÁS, nebylo by NIC. Za tu dobu, co sleduju tuhle komunitu, jsou hráči čím dále drzejší, nevychovanější. A admini a lidi, kteří pro ně něco dělají ztrácí chuť do dalších turnajů, nápadů a všeho co se kolem toho točí. Může za to pouze jedna věc CHOVÁNÍ HRÁČŮ . Sami si svůj herní svět ničíme, je jen na nás, zda se k tomu postavíme jinak, budeme se chovat slušně, brát ohledy na druhé, nebo to zůstane tak jak to JE a neposuneme se nikdy. Vy hráči si tento PROGAMING děláte sami, je to jen a jen na Vás zkuste se zamyslet:)


Pak se nedivte, že nikdo z adminů nemá chuť night cupy dělat :)


Zkuste mi něco hezkýho napsat do komentářů:) A věřte, že kdyby se hráči chovali jinak, když se přihlásí, přijdou (platí i pro NC)a když ví, že dojít nemůžou odhlásí se, kdyby byli trošku víc tolerantní, rozhodně by bylo na scéně a na samotném United-games.cz turnajů více.