Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: faB - farad

27. 7. 2007 | 10:05 Counter Strike: Source
Ahoj fary, mohl by ses nejdřív představit všem čtenářům?Ahoj, jmenuju se Martin Drápal, mám 21 let. Na PG scéně mě můzete potkat pod nickem farad, fary, na pubu třeba Blue.Light. Bydlím v mém rodném Brně, kde taky studuju na VUT-Fak.Podnikatelské manažerskou informatiku. A protože každý potřebuje peníze a já jich potřebuju fakt hodně, tak pracuju pro jednu nejmenovanou společnost($MS) jako Loc. Engineer. Práce je to pěkná, sedím v kanclu a buzeruju pár lidí :D
Výchozí obrázek

Ahoj fary, mohl by ses nejdřív představit všem čtenářům?
Ahoj, jmenuju se Martin Drápal, mám 21 let. Na PG scéně mě můzete potkat pod nickem farad, fary, na pubu třeba Blue.Light. Bydlím v mém rodném Brně, kde taky studuju na VUT-Fak.Podnikatelské manažerskou informatiku. A protože každý potřebuje peníze a já jich potřebuju fakt hodně, tak pracuju pro jednu nejmenovanou společnost($MS) jako Loc. Engineer. Práce je to pěkná, sedím v kanclu a buzeruju pár lidí :D

Mohl bys nyní krátce představit svůj tým a jejich role a úkoly? Kdo vytváří taktiky atp.
Náš multi-klan se jmenuje cze faberi Bellatores, na scéně je již pěknou řádku let a my ho reprezentujeme pár měsícu. Poté co sme opustili, v té době potápějící se loď, unknowN illusion. Teď stručně rozeberu naši stávající sestavu.
cze texmex – Můj vzor (ne ve hře, to sem lepší J). Každý ho má rád, je to dobrý kamarád :D Dokáže team stmelit a uklidní každou hádku. Prostě pohodář s high respektem. Snad nejlepší progamer u nás (v chlastu). Ve hře je s ním sranda. Dřív nej snipa, ale teď se orientuje spíš na karabinu a deagle. Většinu času mu zabere práce, nemá to lehký...
cze Gumídek - Neuvěřitelnej lucker(no offence). S awp se neztratí. Máme ho všichni mocrádi, hlavně jeho "cožééé???" Nebudu psát o jeho špatných stránkách, to bych mohl psát do večera. Vyzdvihnu jeho klady: aimer, matey, teachable (má snahu se zlepšovat). | Navíc pracuje někde v pražské restauraci, to mu nezávidim. Moh by mi dát jeho Audi A3, když sám nemá řidičák :)
cze Echelon - nejstarší v teamu a zkušenostma ostřílený mage (wow 70lvl). Ve hře vymýšlí taktiky a my mu čistíme cestu (už nic netrefí :D ). Dodnes vypráví historky z dob jeho slávy v b!ologic. Nikdo není dokonalý a tak někdy pokulhává docházka na trenál. Může za to práce v brněnské herně a možná wow?
cze Balthazzar - Ve faB. nahradil chefa a hraje většinu jeho pozic. Zatím se mi jeví jako nadějnej skill a hlavně není moc uřvanej (pohodář). Poprvé se uvidíme až teď na MH. :)
cze farad (by Texmex) - v RL i ve hře je to hodnej kluk, dělá co se od něj chce, Jeho aim je tak dokonalý že je označován za Luck :-D Dokáže podržet team. Jinak je to strašnej utráceč peněz za všelijaký progaming/hardware blbůstky. A taky hrozně rád při hře furt něco vaří/baští. Aspoň, že mu to pak jde skoro tak jako mě, když si dám 5 piv :-D

Nedávno jste opustili multiklan unknowN illusion a přešli jste pod faberi Bellatores. Jaký byl důvod tohoto přestupu a jaká pozitiva vám to přineslo?
V době největší slávy uNi byli všichni spokojení, proplácený MH, LAN, server… Pak se něco posr*lo. Peníze nepřicházely, platba za server vypršela, naše premium učty na esl.eu nikdo neprodloužil… A v té době větší část ex-uNi 1.6ky přešla do faB. COD2 včas utekli do Necro a my začali přemýšlet co dál. Zanedlouho přišla nabídka od faB., neváhali sme. Pozitiva jsou v teoreticky lepším zázemí a možnosti růstu.

Jako tým spolu hrajete už hodně, hodně dlouho, ale přecejen máte pár nových tváří. Jak si s nimi rozumíte ve hře a i v reálném životě? Když se sejdou hráči z různých klanů, nastává konflikt názorů a často problémy. Jak to vypadá u vás?
Nic netrvá věčně a každý jednou ukončí cs:s kariéru. V hledání nových posil sme hodně opatrní. Musí už mít něco za sebou a přinýst do teamu něco novýho, novou „šťávu". Nebudeme investovat čas do kohokoli. Hlavně jde o celkovou pohodu v teamu, jak ve hře, tak u piva... Když se sejdeme s hráči jiných klanů, tak nastává přátelská atmosféra:) a to se musí zapít. V této disciplíně dominujeme.

Už od dob uNi jste známí jako "vždy druzí". Čím si myslíš, že to je a co děláte pro lepší výkony a s nimi spojené lepší umístění na turnajích?
Vždy druzí bohužel nejsme :) I když je naše výkonnost poměrně stálá, většinou zůstáváme těsně pod vrcholem. Částečně jde o psychický problém a respekt z papírově silnějšího soupeře. S tím se musí každý poprat sám. Na druhou stranu jde o individuální přípravu, ale to nemůžu mít nikomu za zlé. Všichni chodíme do práce a cs:s bereme čistě jako zábavu. Jako zábavu s ambicemi na lepší umístění... Snažíme se nechybět na žádné větší akci, včetně MH, Invexu a různých LANek. Těch je u nás tragicky málo..

Mluvil jsi o dobré atmosféře a fajn lidech – neznám nikoho (kromě emptyho z BA), kdo by neměl rád texmexe a jeho „partu“. Můžeš nám říct nějakou historku, u které si můžeš být jist, že ho trochu ztrapní? :-D
Nejsem si jist, jestli ho to ztrapní, ale budiž. Poté, co sme dorazili na Invex 06 na brněnské výstaviště a začali vybalovat věci nám zmizel tex :) Nakonec se ukázalo, že je obklopen velkým davem fanoušků a každý si na něj chtěl aspoň sáhnout(když nedostal autogram). Náš bývalý hráč Dast z toho byl docela na prášky. Chtěli sme si v klidu sednou a probrat taktiky, jenže vždy se našel někdo, kdo si chtěl sáhnout na "celebritu".

Sám texmex přidává: "Byl sem na Invexu cca 20 minut a potřásl si rukou s cca 100 lidma :-D Dast nás pak furt honil at už jdeme at si stihneme dát pivo a já furt křičel už jdu a bum dalši hlouček lidí řve nazdááár Texiii, a Dast se chytal za hlavu že si to pivo nedáme, Vyšli sme před pavilona venku cestou ke stánku s pivem sem potkal náhodně cca 10 lidí který přijeli jen na výstavu a znaj mě z něakejch lanek :-D a Dast už se semnou pak ani nebavil :-D "

Stejná otázka na texmexe o faradovi:
Nejvíc vzpomínám na to když sme se vypravili na MH s našim šefikem Skalarkem o den dřív, že jako chvilku posedíme a popijeme, probereme neprobrané atd. Slovo dalo slovo, pivo dalo pivo . A s přibývajícím časem přibívala i lepší nálada, jak se tak běžně u piva stává. Kolem cca druhé hodiny ranní , zavírali podnik kde sme seděli. Tak nastal čas jít spát. Najednou někdo dostal nápad, že se pujdeme podívat na prodejnu našeho sponzora Nejlevnejsiobchod.cz a že se u ní všichni vyfotíme. Jenže farad nás všechny předběhl. Chtěl vyfotit sám sebe z dálky jak stojí u cedule sponzora. V praxi to vypadalo tak, že stál cca 5m od cedule zmáčkl spoušt na fotáku a i s fotákem běžel těch 5 m k tý ceduli. Štasnej že bude mít krásnou fotku. Ale chyba, na fotce fary chybel, To nemohl nechat jen tak, tak to zkoušel znovu a znovu , běhal rychleji a rychleji. Než sme se zvedli ze země jak sme se tlemili co ten fary zase vyvádí. Pak sme ho vyfotili my, a spokojeně sme šli odpočívat na další den.

Víme že texmex se nitrožilně dopuje pilsnerem , co ale používáte vy ostatní pro zlepšení aimu a umocnění lucku?
Je fakt, že pilsner na mě působí jinak(přesně opačně) než na texe, proto používám třeba speed8 a hlavně moji ultra high pro Steel rukavici. Ostatní z teamu pro zlepšení aimu dobrovolně inhalujou nikotin. Luck se ovlivnit nedá, to je dar od Boha :D

Poslední dobou proběhlo u nás velmi mnoho změn v sestavách týmů, jak jsme se bavili dříve, nevyhlo se to ani vám. Které z týmu z této šarády podle tebe vyšly nejlépe, které nejhůře a obecně, co si myslíš o ostatních týmech na úrovní 1.PG ligy?
Změn se událo opravdu hodně. Nejvíce jsem zaznamenal obnovení jména DFS na úkor nadějně vyhlížejících defiance. Vedení defiance se jich zřeklo, takže změny na scéně budou nejspíš pokračovat. nEph vynechám. NR(Snapdown) tam moc neorientuju. Mno jako překvapení měsíce urcitě považuju team whois s nadějnou sestavou. Zatím hrajou jen na aim. Pokud se sehrajou, mají právo zkusit si 1.ligu. Zbytek NR, BA, hornets, conexia, uniteds. nepředvádí nic převratnýho. Z night cupu, kterej většina teamu hraje v mixu for fun nebudeme dělat vědu.

Právě probíhá kvalifikace do americké ligy CGS, mám takový dojem že jste ji vůbec nehráli? Proč ne a co si myslíš o této lize a jejím herním systému ( MR9, 16000, 80s roundtime )?
Na tuto otázku použiju právo veta. Ju? Tak jen stručně. Nestihli sme registraci :D a nebyla motivace.

Invex se blíží a všechny české týmy se na něj připravují. Jak vypadá vaše příprava a jak se těšíš na letošní uber-invex ve špalíčku ( všechny PG turnaje se budou hrát ve špalíčku, na pódiu v areálu BVV POUZE finále! )? :D
Považuju to za krok zpět. Jako ránu pod pás všem hráčum, kteří si chtěli zažít atmosféru "velkého turnaje". Spoustu lidí, velkoplošná projekce, celá komunita pohromadě. Jako důvod sem slyšel něco o velkém hluku. OMG to není argument. Všichni mají stejné podmínky, nevidím důvod si ztěžovat na hluk. Navíc je to velká show pro diváky, fanoušky/fanynky. Byli jste ve Špalíčku? Už sem pochopil snížení počtu slotů na 8 :( Letos to bude sux...

Co se přípravy týče, jak trénuješ ty? DM, aim mapy, na co se soustředíš?
Rád si před tréninkem zajdu zaklikat na aim_ak_colt, aim_deagle, mám pár oblíbených serverů, kde se fakt nenudím. Myslím, že zlepšení tam je vidět .) Poslední dobou mě DM moc nebaví, ale jako příprava nic lepšího není... Soustředím se na pohyb, aim, fullauta a střelbu ve skoku.

Už se blížíme ke konci, proto tě jako všechny ostatní poprosím o tvé herní nastavení:
Senzitivita myši : 2
Akcelerace myši : Off
Rozlišení : 1024*728
Držení zbraně : right
Velikost zaměřovače : small, cl_crosshairscale 1800
Barva zaměřovače : green
Procesor : E6400@3200MHz
Paměť RAM : Geil 4096MB 880MHz cl4
Grafika : Ati x1900GT
Zvukovka : X-Fi eXtreme Gamer
HDD : +- 1TB, víc hdd
Základní deska : GigaByte P965-DS4
Monitor : 19“ CRT AOC 9K+
OS : XP-Pro sp2
Myš : Razer Copperhead blue
Mouse Skatez : Steel
Podložka : Razer pro pad
Klávesnice : genius :]

To je už vše, díky za tvůj čas. Máš ještě na konec něco co by jsi chtěl říct?

Nakonec chci poděkovat všem klukům z teamu, že to semnou tak dlouho vydrželi.
Tobě, cením si zájmu o cs:s komunitu a tyto interview jsou velice dobrý nápad. A taky vedení klanu, že nás držej tak zkrátka a nerozmazlujou nás ňákýma prachama.
PS: Pokud nevyložíš karty na stůl, nikdy se nedozvíš, jestli vyhraješ...

PS( by duke ): Je to sice už dávno, ale nemůžu se nepochlubit ( takhle se to dělá s ožralcema ):
http://d.kabel1.cz/duke/duke%20is%20a%20monster.wmv
- omlouvám se za low kvalitu, tehdy jsem měl AMD 1800+ a nestíhalo to ani ten fraps