Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung Vainglory liga se blíží do finiše!

13. 10. 2016 | 19:42 Vainglory
Výchozí obrázek

Premiérová Vainglory liga na českém a slovenském území má za sebou již nadpoloviční část svých zápasů a zasloužilo by se tak podívat na aktuální pořadí. Samsung Vainglory liga je rozdělena do Championship a Challenger divize - z té první zamíří na MČR 2016 přímo nejlepší čtyři, z vyzyvatelské divize poté nejlepší dva tříčlenné týmy. Mimo postup na velkolepou akci na Brněnském výstavišti se hraje také o věcné ceny hlavního partnera ligy Samsungu.

Championship divize
#TýmZápasySkóre
1.{#Česká Republika} FaIIen8 - 116:4
2.{#Česká Republika} eSuba7 - 114:2
3.{#Česká Republika} The Divergence5 - 411:8
4.{#Česká Republika} Team Toxic3 - 47:8
5.{#Česká Republika} BHS Patrons A2 - 54:11
6.{#Česká Republika} Cyber Gaming0 - 101:20

Svoji dominantní sílu ukázala dvojice nejlepších domácích týmů, FaIIen a eSuba (dříve Team Dissidents). Vyrovnanost na špiči doplňuje shodný vzájemný zápas 1:1 a se skórem 2:2, takže pokud ani jeden tým v závěru soutěže nezaváhá, uvidíme závěrečný tiebreaker o nejvyšší postavení na MČR 2016. O další dva postupující sloty si to v posledních zápasech rozdají týmy na třetím až pátém místě, kdy týmy čekají ještě zajímavé vzájemné zápasy.

Challenger divize
#TýmBodyPosun
1.{#Česká Republika} BHS Patrons B8 - 10
2.{#Česká Republika} Pražský K...y6 - 1+3
3.{#Česká Republika} The Suspects6 - 1-1
4.{#Česká Republika} Raging Bullets6 - 2-1
5.{#Česká Republika} ToxicGamersCZ5 - 3+3
6.{#Česká Republika} Pálivý Kluci4 - 50
7.{#Česká Republika} Immortal Roses3 - 5+2
8.{#Česká Republika} PowerOfTruth2 - 6-1
9.{#Česká Republika} brno team1 - 8-5
10.{#Česká Republika} Team Tsunami0 - 90

Druhá divize je neménně zajímavá, dominanci zde předvádí Béčkový tým BHS Patrons, který má po boku FaIIen a eSuby jistou účast na Mistrovství ČR ve Vainglory. V posledním kole sice utržil prohru proti The Suspects, kteří si chtějí druhé postupové místo urvat pro sebe, ale i tak to BHS B stačí - druhý a třetí tým v pořadí ještě čeká měření sil a tak jedna prohra bude na TOP2 dostačující. Bitvu o druhý postupový slot pak rozsekne zmíněný vzájemný zápas 2. se 3.

To by byl aktuální souhrn, Samsung Vainglory liga se nám opravdu blíží ke konci, některé týmy již mají to své dohráno. My tak aktuálně známe tři ze šesti účastníků premiérového ročníku Vodafone Mistrovství České republiky ve Vainglory, kde vypukne opravdové peklo, hráči i fanoušci nejpopulárnější mobilní MOBA hry součanosti se mají hodně na co těšit!

Štítky: Vainglory
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.