Přejít k hlavnímu obsahu

11 000 MMR pokořeno! Rekordmanem je Abed

13. 5. 2020 | 16:17 Dota 2
Abed "Abed" Yusop se na profesionální scéně pohybuje od roku 2015. Tehdy se ve svých patnácti letech málem dostal na The International s týmem Execration a od té doby je z něj hvězda.
Abed
Abed

Abed jako jeden z prvních hráčů dosáhl úctyhodného ranku 10 000 MMR, rovněž byl prvním Filipíncem, kterému se podařilo získat 9 000 MMR, a to už v březnu 2017. Právě v roce 2017 se jeho kariéra pořádně rozjela, s týmem Onyx, později Digital Chaos se podíval i na The International, kde získal obrovské množství zkušeností a právě díky tomu si ho vyhlédl i nejlepší jihovýchodoasijský celek Fnatic. S Fnatic obletěl celý svět, ale na velké úspěchy nedosáhl, po fiasku na The International 2019 se vrátil zpět do ameriky, aby nahradil legendu Sumaila v Evil Geniuses.

Nyní se však může pochlubit úspěchem, který nemá žádný jiný člověk na světě, a to 11 000 MMR. Jak se mu to povedlo zůstává záhadou, většina fanoušků měla za to, že výrazně nad 10 000 MMR se dostat prakticky nedá. Opět tedy ukázal světu, že umí trhat rekordy, teď už jen zbývá vyhrát Major a The International.

Evil Geniuses mají papírově nejsilnější tým historie, ještě nikdy jsme nebyli svědky působení čtyř hráčů s 10 000 MMR v jednom týmu, z toho tři vévodí tabulkám jednotlivých regionů. Abed vládne jihovýchodní Asii, Arteezy Americe a Crit Evropě. Stále se však EG nedaří vyhrávat velké turnaje, můžeme to tedy brát jako důkaz, že MMR není všechno.

Štítky: Abed